sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Alavuden 2-tason koulukilpailut

Taas hieman takautuvasti tarinaa. Alavudella kisattiin kouluratsastuksessa 14.6. eli tasan 3 viikkoa sitten. Kisat käytiin varsin märissä ja kylmissä olosuhteissa ja olen edelleen sitä mieltä etten osaa kuvata sateessa - pieni tihku on ok. mutta kunnon kaatosateessa kuvista tulee ihmeen vihreitä ja haljuja vaikka miten yrittäisi niitä jälkikäteen pelastaa. Tulipa myös taas sekin huomattua että mikäli kisat alkavat aamulla, kannattaisi jo illalla laittaa kamat kasaan. Aamulla kiireessä mukaan napattu sadetakki osottautuikin hieman liian pieneksi ja vaikkein harteikas ihminen olekaan, meinasi olla hieman haastavaa saada kädet suoraksi eteen. Viimeinen tunti sadetakin suojissa kävi kyllä hyvin ryhtiharjoituksista.

Koulukisojen kuvat pääsivät tosin nähtäville vasta viime viikon lopussa. Pahasti ruuhkautuvasta kuvankäsittelyjonosta saa syyttää tätä kaksikkoa & heinäntekoa. Traktorin penkkiä on taas ihanien helteisen kunniaksi kulutettu ihan kiitettävästi.Tuholais-team: Ronja & Rami, ihanat pienet (terroristi)porsaat. Tässä vajaan 3 viikon aikana mitä ne ovat meillä asuneet, ne ovat jo mm. hajoittaneet ruokakupin ja haudanneet osat karsinaansa, aloittaneet lukuisien pakotunneileiden teon (joista yksi meni puulatoon ja kohtuullisen pienessä ajassa ne kantoivat kottikärryllisen puita ulos) ja tuhonneet 2x porsaspedit (kylmien ilmojen takia olen yrittänyt saada näitä oppimaan olkikasassa nukkumisen ihanuudeen, minkä possujen pitäisi osata luonnostaan). Että sellaiset mukavat pienet kesäporsaat.


Lähes 2500 kuvaa päivältä, galleriassa karsinnan jälkeen 950. Suurin osa roskiin menneistä kuvista oli tarkentunut hieman liian taakse. Alan pikkuhiljaa jo uskomaan ettei kouluratsastus ole se omin lajini, sillä tämä ei todellakaan ole ensimmäinen kerta kun näin käy. Esteillä, kentässä, yms kuvista tulee lähes poikkeuksessa tarkkoja, tai sitten tarkennus on oikeasti pielessä kun kuvaaja jotain söhlää, mutta koulukisakuvat - ne näyttävät kamerasta hyviltä, mutta kun niitä avaa tietokoneella ja katsoo 1:1 koossa, tarkennus on juuri hevosen takana kentän pinnassa.. ARGH! eipä voi muuta sanoa.

Onneksi niitä oikein tarkentuneitakin kuitenkin on. Kouluratsastus on siitä hyvä laji kuvata, että radat ovat yleensä vähintään 3 minuutin mittaisia ja vakioita. Kun on tarpeeksi monta kertaa kuvannut jonkun radan, alkaa sen jo muistamaan ulkoa, joten kuvauspaikka on helppo valita heti alkuun oikein ja radalla on monta mahdollisuutta ottaa hevosesta kuvia. Alavuden kenttä on myös kinokennolle mukavan lyhyt - kuvia jälkikäteen ei tarvitse aivan hirveästi cropata, joten muokkaaminen on hieman nopeampaa.Ponit (isoilla merkeillä) on ehdottomasti kestosuosikkeja. Ne on vaan niin söpöjä! :D


Yhtenä luokkana oli täälläpäin varsin harvinainen vain suomenhevosille avoin luokka. Kyllävain Pohjanmaaltakin löytyy komeita suomenhevosia! Näitä kun olisi enemmän. Suokit on heti ponien jälkeen suosikki-listalla.

Tämä ratsukko ei muistaakseni suomenhevosluokkaan osallitunut, mutta oli aika upean kokoinen suomenhevonen.


Mikä tukka! Taustakin jäi näköjään muokatessa vinoon kun olen tukkaa ihaillut.
Loppupäivän kuvat alkoivatkin olla jo sitten tätä luokkaa. Hirveän harmaata ja latteaa, joten päätinkin sitten lähteä kesken luokan pois. Osasyynä myös se että kamerasuojani alkoi päästämään vettä läpi, samoin kuin omat vaatteet. 

Alla taas vertailukuvaa miltä kuva näytti kun vettä tuli vähän vähemmän. Kuva lähestulkoon samasta kohtaa kuin ylempi.Ja pari muokatumpaa kuvaa. Löysin kivan presetsin, joka oli pakko ladata ja kokeilla... No liian kivahan se oli ja myönnettäköön että sitä tuli tungettua ehkä vähän liian moneen kuvaan. Hurahdin myös kokeilemaan neliökuvaa - hirvitystä mitä ei edes supossa huolita ja jota useimmat kuvaajat katsovat kieroon. Johonkin sopii, mutta kyllä 3:4-rajaus pitänee siltikin jatkossa pintansa :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti