torstai 16. heinäkuuta 2015

Lightroom vinkki: Omat presetsit

Ainakin uusimmista lightroomeista löytyy omasta takaa pieni sarja presetsejä eli esiasetuksia. Ne ovat mukava helpotus ja lisäkuvankäsittelyyn. Valmiita presetsejä voi myös ladata netistä (kiitos Annika hyvistä linkkivinkeistä!)

Presetsejä voi tehdä myös itse lightroomin arkistoon. Käytän usein (lightroomin) valmis presetsiä pohjana ja jatkan sen säätämistä eteenpäin. Joskus myös sattumalta kun kuvaa lähtee enemmän säätelemään tulee aikaan niin kiva asetus, että sen tahtoo säilyttää.


1. Mikäli vasen sivupalkki ei ole auki, aukaise se. Sieltä löytyy välilehti nimeltä Presets (josta löytyy myös kaikki lr:n omat valmiit presetsit. Nimen perässä on pieni + merkki. Sitä klikkaamalla avautuu New develop presets-ikkuna.

2. Täytetään tämä ikkuna
Presets name: Nimi esiasetukselle. Kannattaa nimetä kuvailevasti jotta tietää millainen asetus nimen takana on. (t. kuvankäsittelijä jolla on kaikki tyylillä vihreä-pinkki, vaalea-pinkki, lämmin-vaalee. Ota nyt näistä jälkikäteen selvää!)
Folder: Kansio mihin haluat asetuksen sijoittaa. Kannatta laittaa kaikki samaan (user presets tai tehdä uusi) jotta löytyvät helposti.
Settings: Täältä rastitaan sitten ne kaikki kohdat mitä haluat lightroomin muistavan. Yleensä kannattaa valita kaikki, mikäli et tee vain esimerkiksi kivasta sävytyksestä esiasetusta.3. Sitten Create. Valmista on!

3 kommenttia:

 1. Mistä paikoista sä olet noita presettejä lataillut?:)

  VastaaPoista
 2. Noista samoista mitä Annika blogissaan vinkkasi eli:
  *
  http://digital-photography-school.com/8-sites-for-free-presets/
  http://contrastly.com/free-lightroom-presets/
  http://www.infoparrot.com/50-best-lightroom-presets-free-download-adobe-lightroom/
  http://www.thephotoargus.com/230-free-lightroom-presets-will-love/
  *
  Olen näiden kanssa ollut jotenkin niin käsi etten ole muita hyviä sivuja löytänyt :D Varmasti noita sivuja olisi vaikka miten paljon...

  VastaaPoista