keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Melkein studiossa


eli toisinsanoen siis Manunkylän Ratsutallin heinäladossa, jossa kuvattiin viime viikonloppuna pieni laumallinen, toinen toistaan hienompia hevosia.

Pienen kotistudion voi löytää tallista kuin tallista. Aurinkoisena päivänä studioon ei tarvita kuin oviaukko, johon aurinko pääsee paistamaan. Kun talli pidetään pimeänä, riittää tämä jo yleensä jättämään taustan tummaksi ja kohteen valoisaksi. Harmaana ja pimeänä päivänä (ja tummia hevosia kuvatessa) tarvitaan jo vähän enemmän tuuria ja kuvankäsittelyä.

Kuinka ollankaan, säähän oli tietenkin kumpanakin päivänä pilvinen. Vaaleimpien hevosten kuvia ei kumpanakaan päivänä juuri tarvinnut jälkikäteen muokkailla, mutta lauantaina päivän tummin poni jätettiin kokonaan kuvaamatta lato-studiossa ja sunnuntain ruunikko-ponikin tuotti jo vähän ongelmia varsinkin mustien korvanpäiden kera. Vaikka mitä teki, ne meinasit kokoajan hukkua mustaan taustaan.

Kuvausvaiheessa olisi ehkä voinut kokeilla salaman käyttöä, mutta eläinten kanssa kameran kiinteä salama yleensä vain tekee enemmän hallaa kuin hyötyä kuviin (pitäisi ehkä hankkia ulkoinen salama, tai pitää muovimukia kuvauskeikoilla mukana).

Joten ei muutakuin Lightroom laulamaan. Kun oikean tekniikan löysi, ei näitäkään kuvia loppujen lopuksi edes paljoa tarvinnut muokata. Tummensin taustaa mustemmaksi Basic-taulun mustan säädöllä, lisäsin vähän kontrastia, valkoista ja valotusta. Taustalle jääneet moskat siloitin vielä adjustment brush:lla - korvien kärjet saivat tuolla samalla siveltimellä vielä sipaisun lisää valotusta.


Lightroomilla pystyy hyvin peittämään ja kloonaamaan myös yksinkertaisia epämääräisyyksiä pois kuvista. Tämä kuva sai perussäätöjen lisäksi karmin- ja pyöröpaalin poiston.


Tästä kuvasta näkee yhden suuren syyn miksi kuvaan raw-kuvia. Koska kuvaaja melkein muisti vaihtaa maneesista ulos siirtymisen jälkeen ensimmäiseen kuvaan valkotasopainon, heppa näyttää muokkaamattomassa kuvassa enemmän jäätyneeltä my little-ponilta kuin komealta kouluruunalta.

Raw-kuvissa valkotasapainoa pystyy jälkikäteen säätämään lähes rajattomasti, toisin kuin jpg-kuvissa. Raw:ssa kuviin ei tallennu mitään pysyvää valkotasapainoa, vaan jälkikäteenkin käytettävissä on (ainakin LR 5+Nikon d7000 yhdistelmällä) 2000-50 000 kelvinin säätöasteikko (temp) sekä -150- +150 vihreästä magentaan säätö (tint, (tälle en ole mitään järkevää suomennosta vielä löytänyt)). Ehkä kätevintä koskaan.


Rautiaan erisävyt osottautuivat kumpanakin päivänä kaikkein helpommiksi. Nämä kaikki kuvat ovat melkein suoraan kamerasta. Hieman terävöitystä, rajausta, mustan tummennusta ja kontrastia, siinä se. Joistakin piti hieman kloonata lumihiutaleita pois (kesällä kärpäsiä häiriköinä, talvella lumihiutaleita...).Joitain kuvia tuli myös normaalin käsittelyn lisäksi hieman muokkailtua enemmän. Värillinen + reilu sävytys ei oikein näihin mustataustaisiin sopinut, mutta mustavalkoisena ja hieman seepiaanpäin sävytettynä joistakin kuvista tuli todella kivoja. Myös pieni seepiaan sävytys värillisenä näytti rautiaiden pääkuvissa ihan kivalta.


Eihän tämä mitään kunnon studiota, oikeilla valoilla ja taustakankailla päihitä, mutta hevosille varmasti mukavempi vaihtoehto kuin räiskyvät salamat ja uusi tilanne. Joskus olisi kyllä vielä hienoa omistaa oma mukana kulkeva studio, jonka voisi virittää maneesiin tai kentälle, jolloin myös kokovartalokuvat onnistuisivat ja valolla pääsisi enemmänkin leikkimään. Sitä ennen on kuitenkin hyvä jatkaa harjoittelua oviaukoissa - niitäkun yleensä löytyy joka rakennuksesta :)

51 kommenttia:

 1. Nää on kyllä niin hienoja kaikki! Ens kerralla mäkin haluun mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tervetuloa! :D Ainakin muutaman kanssa oli puheissa että otetaan uudestaan viimeistään kesällä. Sillon toivottavasti on jo vähän valoisampaa niin pystyy tummempiakin kuvaamaan. Teillä on kyllä Manunkylässä ihan uskomaton talli, löytyy mahtava maneesi ja upea heinälato :D Harmi kun siellä ei kisoja enempää pidetä.

   Poista
 2. Ovat nämä vaan niin kauniita. Itsekkin olen joskus samantapaisia halunnut koittaa, harmi vain ettei ole vielä löydetty sopivaa paikkaa (vapaaehtoinen kuvattava kohde tosin voisi olla tiedossa sentään..). Tosin näillä taidoilla ei välttämättä vielä onnistuisikaan, mutta eiköhän yrityksen ja erehdyksenkin kautta jotain saisi aikaiseksi :D

  Mahtavaa muuten että sullakin nykyään on blogi! Pitääkin jäädä seuraamaan mihin tiesi viekään tänävuonna, pitkään kun olen jo tuota galleriaasi sillointällöin aina kurkkinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tämmösiin kuviin ei tarvitse oviaukkoa kummempaa. Nämä on otettu heinäladon ovella (sai tarpeeksi isolle etteivät karmit olleet edessä) ja aurinko ei paistanut ollenkaan. Talli/tila pimeäksi ja tuot hevosen oviaukkoon niin että pää tulee esiin ovesta, kavioiden jäädessä vielä sisälle. Aurinkoisella ilmalle kannattaa katsoa ettei valojuovia mene talliin. Sitten vain räpsimään! :)

   Harjoiteltiin tätä ensimmäistä kertaa viimekesänä kaverin ruunivoikolla hevosella. Kun perusajatuksen oppii vaalealla yksilöllä, sitä on sitten kyllä ihan helppo soveltaa tummiinkin.

   Eli ei muutakuin oviaukkoja testaamaan! :D

   Poista
 3. Todella upeita kuvia, sä kyllä osaat! :)

  VastaaPoista
 4. Upeita kuvia, tuli hyvä mieli näitä katsellessa! :)

  Siiri
  //siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava postaus kun kerroit tässä kuvien säädöistä ja ennen-jälkeen kuvatkin pääsivät mukaan! Huikeita kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ennen- jälkeen kuvia on tarkoitus laittaa tulevaisuudessakin, jos niistä joka vaikka saisi ideoita kuvankäsittelyyn :)

   Poista
 6. Wau, hienoja kuvia! Ja kiitos hyvistä vinkeistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tämmöisiä kuvia kannattaa ehdottomasti kokeilla itsekin - pienellä vaivalla näyttävää jälkeä.

   Poista
 7. Upeita kuvia, ei voi muuta sanoa! Näitä on tullut ihailtua useampana päivänä, ja kun niin ystävällisesti vielä jaoit vinkkejä vastaavaan lopputulokseen pääsemiseksi, piti minun itsekin kokeilla: http://suvililjanet.blogspot.fi/2015/01/harjoitus-joka-kodin-kotistudiossa.html Lopputulos oli minusta hieno ja vaikuttava, mutta enpä olisi ilman vinkkejäsi keksinyt edes kokeilla tällaista. Suuret kiitokset siis kuvausideasta ja vinkeistä, lisää saa antaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Vinkkejä on tulossa kyllä lisää kunhan saan kirjoitettua!

   Poista
 8. Onnistuuko ihan perus canon 1100D kameralla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuu kyllä. Minun kamerarunkoni on myös uhan tavallinen Nikonin harrastelijarunko.

   Poista
  2. Mitkä asetukset olisivat hyvät? :)

   Poista
  3. Sitä en osaa suoraan sanoa sillä valotus pitää säätää päivän kirkkauden mukaan. Mutta manuaalisäädöillä nämä pitää kuvata. Aukkoa ei kannattaa pitää n. 3.5-5.6, jotta koko hevonen on terävä, suljinaika väh 1/320 ettei kuva heilahda ja ISO sitten niin että valotus näyttää hyvältä. Kuvaa kannattaa vähän alivaloittaa.

   Poista
  4. Siis aukko kannattaa pitää n. 3.5-5.6 :D

   Poista
 9. tint on taite, esim siniseen taittava = blue tint :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D pieni englannin oppitunti voisi olla paikallaan, mutta onneks lightroomia pystyy käyttämään ilman hyvää kielipäätä

   Poista
 10. Todella tyylikkäitä kuvia!:-)

  VastaaPoista
 11. Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart YES Cashback Offer You will get upto 75% Discount

  Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart Phonepe Cashback Offer You will get upto 75% Discount

  Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart Cashback Offer You will get upto 75% Discount


  Flipkart is one of the biggest world wide eCommerce Site so here you will getFlipkart big billion day offers

  Flipkart is one of the biggest world wide eCommerce Site so here you will getflipkart bank cashback offersso

  VastaaPoista

 12. Get everything about lucky patcher application here
  lucky patcher apk

  VastaaPoista
 13. If you want to look for the similar hacking apk then sb game hacker is the best than all to hack your android games. game hacker

  VastaaPoista
 14. Amazon cashback offers 2018Cashback Deals with sbi,hdfc,icici,axis banks,credit&debit card,
  Amazon Cashback Offers 2018 Upto 65% Cashback Deals, AMAZON CASHBACK OFFERS 2018, DISCOUNT COUPON OFFERS 2018, Amazon cashback offers with sbi hdfc icici axis banks credit&debit card offers more. amazon cashback offers2018,amazon india cashback,amazon offers on mobiles,amazon cashback2018,amazon offers 2018,
  amazon cashback offers on credit cards,
  amazon cashback offers december 2017,
  amazon cashback offers on recharge,
  amazon cashback offers november 2017,
  amazon cashback offers on products,
  amazon cashback offers jan 2018,
  amazon cashback offers feb 2018,
  amazon cashback offers 2015,
  amazon cashback offers 2016,
  amazon cashback offers august 2015,
  amazon cashback offers,
  amazon cashback offers today,
  amazon cashback offers april 2016,
  amazon cashback offers april 2015,
  amazon cashback offer august,
  amazon india cashback offer august 2015,
  cashback offers at amazon,
  amazon cashback offer icici bank,
  amazon cashback offer on books,
  amazon bank cash back offers
  amazon citibank cash back offer
  amazon cashback offer code,
  amazon credit card cash back offer,
  amazon cashback offer coupons,
  amazon coupon code+offer+cash back,
  amazon cashback offer hdfc credit card,
  debit card cash back offer on amazon,
  amazon cashback offer icici credit cards,
  amazon cashback offer terms and conditions,
  amazon sbi card cash back offer,
  amazon cashback offers december 2015,
  amazon cashback offers december 2014,
  amazon india cashback offer december 2014,
  amazon diwali cashback offers,
  amazon cashback offer on electronics,
  amazon cashback offers feb 2016
  amazon cashback offers february 2016
  amazon cashback offer feb 2015,
  amazon cashback offer february 2015,
  amazon cashback offer for mobile,
  cashback offers for amazon,
  amazon cashback offer hdfc,
  amazon cashback offer hdfc october 2015,
  amazon cashback offer hdfc 2016,
  amazon cashback offers india,
  amazon icici cash back offer,
  amazon cashback offer in october 2015,
  amazon.in cashback offers,
  amazon india cashback offers 2015,
  amazon india cashback offers 2016
  amazon india cashback offers november 2015
  amazon india cashback offers july 2015
  amazon india cashback offers 2014,
  amazon cashback offers july 2015,
  amazon cashback offers june 2015,
  amazon cashback offers january 2016
  amazon cashback offers jan 2016
  amazon cashback offer jan 2015,
  amazon cashback offer january 2015,
  amazon cashback offer june,
  amazon citibank cash back offer jan 2016,
  amazon latest cashback offers,
  amazon cashback offers march 2016,
  amazon cashback offers may 2015,
  amazon cashback offer march 2015,,
  mobikwik amazon offer cash back,
  amazon cashback offers on mobiles,
  amazon cashback offer november 2014,
  amazon cashback offer november,
  amazon cashback offer nov 2015,
  amazon cashback offers october 2015,
  amazon cashback offers october,
  amazon cashback offers oct 2015,
  amazon cashback offer october 2014,
  amazon cashback offer on hdfc credit card,
  amazon cashback offer on citibank credit card,
  amazon cashback offer paytm,
  amazon cashback offers september 2015,
  amazon cashback offer sbi,
  amazon cashback offer september,
  amazon cashback offer september 2014,
  amazon cashback offer 2015 sbi,
  amazon upcoming cash back offers,
  amazon cashback offers 2018

  VastaaPoista
 15. Amazon cashback offers 2018Cashback Deals with sbi,hdfc,icici,axis banks,credit&debit card,
  Amazon Cashback Offers 2018 Upto 65% Cashback Deals, AMAZON CASHBACK OFFERS 2018, DISCOUNT COUPON OFFERS 2018, Amazon cashback offers with sbi hdfc icici axis banks credit&debit card offers more. amazon cashback offers2018,amazon india cashback,amazon offers on mobiles,amazon cashback2018,amazon offers 2018,
  amazon cashback offers on credit cards,
  amazon cashback offers december 2017,
  amazon cashback offers on recharge,
  amazon cashback offers november 2017,
  amazon cashback offers on products,
  amazon cashback offers jan 2018,
  amazon cashback offers feb 2018,
  amazon cashback offers 2015,
  amazon cashback offers 2016,
  amazon cashback offers august 2015,
  amazon cashback offers,
  amazon cashback offers today,
  amazon cashback offers april 2016,
  amazon cashback offers april 2015,
  amazon cashback offer august,
  amazon india cashback offer august 2015,
  cashback offers at amazon,
  amazon cashback offer icici bank,
  amazon cashback offer on books,
  amazon bank cash back offers
  amazon citibank cash back offer
  amazon cashback offer code,
  amazon credit card cash back offer,
  amazon cashback offer coupons,
  amazon coupon code+offer+cash back,
  amazon cashback offer hdfc credit card,
  debit card cash back offer on amazon,
  amazon cashback offer icici credit cards,
  amazon cashback offer terms and conditions,
  amazon sbi card cash back offer,
  amazon cashback offers december 2015,
  amazon cashback offers december 2014,
  amazon india cashback offer december 2014,
  amazon diwali cashback offers,
  amazon cashback offer on electronics,
  amazon cashback offers feb 2016
  amazon cashback offers february 2016
  amazon cashback offer feb 2015,
  amazon cashback offer february 2015,
  amazon cashback offer for mobile,
  cashback offers for amazon,
  amazon cashback offer hdfc,
  amazon cashback offer hdfc october 2015,
  amazon cashback offer hdfc 2016,
  amazon cashback offers india,
  amazon icici cash back offer,
  amazon cashback offer in october 2015,
  amazon.in cashback offers,
  amazon india cashback offers 2015,
  amazon india cashback offers 2016
  amazon india cashback offers november 2015
  amazon india cashback offers july 2015
  amazon india cashback offers 2014,
  amazon cashback offers july 2015,
  amazon cashback offers june 2015,
  amazon cashback offers january 2016
  amazon cashback offers jan 2016
  amazon cashback offer jan 2015,
  amazon cashback offer january 2015,
  amazon cashback offer june,
  amazon citibank cash back offer jan 2016,
  amazon latest cashback offers,
  amazon cashback offers march 2016,
  amazon cashback offers may 2015,
  amazon cashback offer march 2015,,
  mobikwik amazon offer cash back,
  amazon cashback offers on mobiles,
  amazon cashback offer november 2014,
  amazon cashback offer november,
  amazon cashback offer nov 2015,
  amazon cashback offers october 2015,
  amazon cashback offers october,
  amazon cashback offers oct 2015,
  amazon cashback offer october 2014,
  amazon cashback offer on hdfc credit card,
  amazon cashback offer on citibank credit card,
  amazon cashback offer paytm,
  amazon cashback offers september 2015,
  amazon cashback offer sbi,
  amazon cashback offer september,
  amazon cashback offer september 2014,
  amazon cashback offer 2015 sbi,
  amazon upcoming cash back offers,
  amazon cashback offers 2018

  VastaaPoista

 16. flipkart hdfc offer,
  flipkart hdfc offer december 2017,
  flipkart hdfc offer 2018,
  flipkart hdfc offer 2017,
  flipkart hdfc offer november 2017,
  flipkart hdfc offer terms and conditions,
  flipkart hdfc offer 2015,
  flipkart hdfc offer 2016,
  flipkart hdfc offer feb 2015,
  flipkart hdfc offer 2014,
  flipkart hdfc offer jan 2018,,
  flipkart hdfc offer tnc,
  flipkart hdfc offer april 2015,
  flipkart hdfc offer august 2015,
  flipkart hdfc offer april 2016,
  flipkart hdfc bank offer,
  flipkart hdfc cashback offer,
  hdfc smart buy flipkart offer,
  hdfc bank flipkart offer 2015,
  flipkart hdfc cashback offer 2015,
  hdfc bank flipkart offer 2016,
  hdfc bank cashback offer flipkart,
  hdfc bank flipkart offer march 2016,
  hdfc bank flipkart offer 2014,
  flipkart hdfc offer code,
  flipkart hdfc credit card offer,
  flipkart hdfc card offer 2015,
  hdfc diners club flipkart offer,
  flipkart hdfc offer december,
  flipkart hdfc offer december 2015,
  flipkart hdfc offer december 2014,
  hdfc flipkart offer dec 2014,
  flipkart hdfc emi offer,
  flipkart hdfc offer feb 2018,
  flipkart hdfc offer feb 2016,
  flipkart hdfc offer feb 2014,
  flipkart offer for hdfc credit card,
  flipkart hdfc offer june 2015,
  flipkart hdfc offer instant discount,
  flipkart hdfc offer jan 2015,
  flipkart hdfc offer jan 2014,
  flipkart hdfc offer january 2016,
  flipkart hdfc offer june
  flipkart hdfc offer may 2015
  flipkart hdfc offer march 2015,
  flipkart hdfc offer march 2016,
  flipkart hdfc mobile offer,
  flipkart hdfc offer november,
  flipkart hdfc offer november 2015,
  flipkart hdfc offer november 2014,
  hdfc netbanking flipkart offer,
  hdfc flipkart offer nov 2014,
  flipkart hdfc offer october 2015,
  hdfc offer on flipkart 2015,
  hdfc flipkart offer october 2014,
  hdfc offer on flipkart 2016,
  hdfc flipkart offer october,
  flipkart hdfc offers
  flipkart hdfc offers 2017,
  flipkart hdfc offers 2015,
  flipkart hdfc offers 2016,
  flipkart hdfc offers feb 2015
  flipkart hdfc offers june 2015,
  hdfc cash back offers flipkart,
  hdfc smart buy offers flipkart,
  flipkart hdfc card offers 2015,
  hdfc flipkart offers 2014,
  hdfc times card flipkart offer,
  flipkart offer with hdfc credit card,
  flipkart hdfc offer 14,
  hdfc 10 cashback offer flipkart,
  hdfc flipkart 10 offer,
  flipkart hdfc offer 2015 june,
  flipkart hdfc offer july 2015

  VastaaPoista
 17. Amazon cashback offers 2018Cashback Deals with sbi,hdfc,icici,axis banks,credit&debit card,
  Amazon Cashback Offers 2018 Upto 65% Cashback Deals, AMAZON CASHBACK OFFERS 2018, DISCOUNT COUPON OFFERS 2018, Amazon cashback offers with sbi hdfc icici axis banks credit&debit card offers more. amazon cashback offers2018,amazon india cashback,amazon offers on mobiles,amazon cashback2018,amazon offers 2018,
  amazon cashback offers on credit cards,
  amazon cashback offers december 2017,
  amazon cashback offers on recharge,
  amazon cashback offers november 2017,
  amazon cashback offers on products,
  amazon cashback offers jan 2018,
  amazon cashback offers feb 2018,
  amazon cashback offers 2015,
  amazon cashback offers 2016,
  amazon cashback offers august 2015,
  amazon cashback offers,
  amazon cashback offers today,
  amazon cashback offers april 2016,
  amazon cashback offers april 2015,
  amazon cashback offer august,
  amazon india cashback offer august 2015,
  cashback offers at amazon,
  amazon cashback offer icici bank,
  amazon cashback offer on books,
  amazon bank cash back offers
  amazon citibank cash back offer
  amazon cashback offer code,
  amazon credit card cash back offer,
  amazon cashback offer coupons,
  amazon coupon code+offer+cash back,
  amazon cashback offer hdfc credit card,
  debit card cash back offer on amazon,
  amazon cashback offer icici credit cards,
  amazon cashback offer terms and conditions,
  amazon sbi card cash back offer,
  amazon cashback offers december 2015,
  amazon cashback offers december 2014,
  amazon india cashback offer december 2014,
  amazon diwali cashback offers,
  amazon cashback offer on electronics,
  amazon cashback offers feb 2016
  amazon cashback offers february 2016
  amazon cashback offer feb 2015,
  amazon cashback offer february 2015,
  amazon cashback offer for mobile,
  cashback offers for amazon,
  amazon cashback offer hdfc,
  amazon cashback offer hdfc october 2015,
  amazon cashback offer hdfc 2016,
  amazon cashback offers india,
  amazon icici cash back offer,
  amazon cashback offer in october 2015,
  amazon.in cashback offers,
  amazon india cashback offers 2015,
  amazon india cashback offers 2016
  amazon india cashback offers november 2015
  amazon india cashback offers july 2015
  amazon india cashback offers 2014,
  amazon cashback offers july 2015,
  amazon cashback offers june 2015,
  amazon cashback offers january 2016
  amazon cashback offers jan 2016
  amazon cashback offer jan 2015,
  amazon cashback offer january 2015,
  amazon cashback offer june,
  amazon citibank cash back offer jan 2016,
  amazon latest cashback offers,
  amazon cashback offers march 2016,
  amazon cashback offers may 2015,
  amazon cashback offer march 2015,,
  mobikwik amazon offer cash back,
  amazon cashback offers on mobiles,
  amazon cashback offer november 2014,
  amazon cashback offer november,
  amazon cashback offer nov 2015,
  amazon cashback offers october 2015,
  amazon cashback offers october,
  amazon cashback offers oct 2015,
  amazon cashback offer october 2014,
  amazon cashback offer on hdfc credit card,
  amazon cashback offer on citibank credit card,
  amazon cashback offer paytm,
  amazon cashback offers september 2015,
  amazon cashback offer sbi,
  amazon cashback offer september,
  amazon cashback offer september 2014,
  amazon cashback offer 2015 sbi,
  amazon upcoming cash back offers,
  amazon cashback offers 2018

  VastaaPoista

 18. flipkart hdfc offer,
  flipkart hdfc offer december 2017,
  flipkart hdfc offer 2018,
  flipkart hdfc offer 2017,
  flipkart hdfc offer november 2017,
  flipkart hdfc offer terms and conditions,
  flipkart hdfc offer 2015,
  flipkart hdfc offer 2016,
  flipkart hdfc offer feb 2015,
  flipkart hdfc offer 2014,
  flipkart hdfc offer jan 2018,,
  flipkart hdfc offer tnc,
  flipkart hdfc offer april 2015,
  flipkart hdfc offer august 2015,
  flipkart hdfc offer april 2016,
  flipkart hdfc bank offer,
  flipkart hdfc cashback offer,
  hdfc smart buy flipkart offer,
  hdfc bank flipkart offer 2015,
  flipkart hdfc cashback offer 2015,
  hdfc bank flipkart offer 2016,
  hdfc bank cashback offer flipkart,
  hdfc bank flipkart offer march 2016,
  hdfc bank flipkart offer 2014,
  flipkart hdfc offer code,
  flipkart hdfc credit card offer,
  flipkart hdfc card offer 2015,
  hdfc diners club flipkart offer,
  flipkart hdfc offer december,
  flipkart hdfc offer december 2015,
  flipkart hdfc offer december 2014,
  hdfc flipkart offer dec 2014,
  flipkart hdfc emi offer,
  flipkart hdfc offer feb 2018,
  flipkart hdfc offer feb 2016,
  flipkart hdfc offer feb 2014,
  flipkart offer for hdfc credit card,
  flipkart hdfc offer june 2015,
  flipkart hdfc offer instant discount,
  flipkart hdfc offer jan 2015,
  flipkart hdfc offer jan 2014,
  flipkart hdfc offer january 2016,
  flipkart hdfc offer june
  flipkart hdfc offer may 2015
  flipkart hdfc offer march 2015,
  flipkart hdfc offer march 2016,
  flipkart hdfc mobile offer,
  flipkart hdfc offer november,
  flipkart hdfc offer november 2015,
  flipkart hdfc offer november 2014,
  hdfc netbanking flipkart offer,
  hdfc flipkart offer nov 2014,
  flipkart hdfc offer october 2015,
  hdfc offer on flipkart 2015,
  hdfc flipkart offer october 2014,
  hdfc offer on flipkart 2016,
  hdfc flipkart offer october,
  flipkart hdfc offers
  flipkart hdfc offers 2017,
  flipkart hdfc offers 2015,
  flipkart hdfc offers 2016,
  flipkart hdfc offers feb 2015
  flipkart hdfc offers june 2015,
  hdfc cash back offers flipkart,
  hdfc smart buy offers flipkart,
  flipkart hdfc card offers 2015,
  hdfc flipkart offers 2014,
  hdfc times card flipkart offer,
  flipkart offer with hdfc credit card,
  flipkart hdfc offer 14,
  hdfc 10 cashback offer flipkart,
  hdfc flipkart 10 offer,
  flipkart hdfc offer 2015 june,
  flipkart hdfc offer july 2015

  VastaaPoista
 19. Amazon cashback offers 2018Cashback Deals with sbi,hdfc,icici,axis banks,credit&debit card,
  Amazon Cashback Offers 2018 Upto 65% Cashback Deals, AMAZON CASHBACK OFFERS 2018, DISCOUNT COUPON OFFERS 2018, Amazon cashback offers with sbi hdfc icici axis banks credit&debit card offers more. amazon cashback offers2018,amazon india cashback,amazon offers on mobiles,amazon cashback2018,amazon offers 2018,
  amazon cashback offers on credit cards,
  amazon cashback offers december 2017,
  amazon cashback offers on recharge,
  amazon cashback offers november 2017,
  amazon cashback offers on products,
  amazon cashback offers jan 2018,
  amazon cashback offers feb 2018,
  amazon cashback offers 2015,
  amazon cashback offers 2016,
  amazon cashback offers august 2015,
  amazon cashback offers,
  amazon cashback offers today,
  amazon cashback offers april 2016,
  amazon cashback offers april 2015,
  amazon cashback offer august,
  amazon india cashback offer august 2015,
  cashback offers at amazon,
  amazon cashback offer icici bank,
  amazon cashback offer on books,
  amazon bank cash back offers
  amazon citibank cash back offer
  amazon cashback offer code,
  amazon credit card cash back offer,
  amazon cashback offer coupons,
  amazon coupon code+offer+cash back,
  amazon cashback offer hdfc credit card,
  debit card cash back offer on amazon,
  amazon cashback offer icici credit cards,
  amazon cashback offer terms and conditions,
  amazon sbi card cash back offer,
  amazon cashback offers december 2015,
  amazon cashback offers december 2014,
  amazon india cashback offer december 2014,
  amazon diwali cashback offers,
  amazon cashback offer on electronics,
  amazon cashback offers feb 2016
  amazon cashback offers february 2016
  amazon cashback offer feb 2015,
  amazon cashback offer february 2015,
  amazon cashback offer for mobile,
  cashback offers for amazon,
  amazon cashback offer hdfc,
  amazon cashback offer hdfc october 2015,
  amazon cashback offer hdfc 2016,
  amazon cashback offers india,
  amazon icici cash back offer,
  amazon cashback offer in october 2015,
  amazon.in cashback offers,
  amazon india cashback offers 2015,
  amazon india cashback offers 2016
  amazon india cashback offers november 2015
  amazon india cashback offers july 2015
  amazon india cashback offers 2014,
  amazon cashback offers july 2015,
  amazon cashback offers june 2015,
  amazon cashback offers january 2016
  amazon cashback offers jan 2016
  amazon cashback offer jan 2015,
  amazon cashback offer january 2015,
  amazon cashback offer june,
  amazon citibank cash back offer jan 2016,
  amazon latest cashback offers,
  amazon cashback offers march 2016,
  amazon cashback offers may 2015,
  amazon cashback offer march 2015,,
  mobikwik amazon offer cash back,
  amazon cashback offers on mobiles,
  amazon cashback offer november 2014,
  amazon cashback offer november,
  amazon cashback offer nov 2015,
  amazon cashback offers october 2015,
  amazon cashback offers october,
  amazon cashback offers oct 2015,
  amazon cashback offer october 2014,
  amazon cashback offer on hdfc credit card,
  amazon cashback offer on citibank credit card,
  amazon cashback offer paytm,
  amazon cashback offers september 2015,
  amazon cashback offer sbi,
  amazon cashback offer september,
  amazon cashback offer september 2014,
  amazon cashback offer 2015 sbi,
  amazon upcoming cash back offers,
  amazon cashback offers 2018

  VastaaPoista
 20. I have read your article, it is very informative and helpful for me.I admire the valuable information you offer in your articles. Thanks for posting it.

  flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart hdfc cashback offers You will get upto 75% Discount

  Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart SBI Cashback Offer You will get upto 75% Discount

  Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart AXIS Cashback Offer You will get upto 75% Discount

  Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart YES Cashback Offer You will get upto 75% Discount

  Flipkart is one of the biggest world wide eCommerce Site so here you will getFlipkart big billion day offers

  Flipkart is one of the biggest world wide eCommerce Site so here you will getflipkart bank cashback offersso


  Flipkart cashback offers on mobiles,
  Flipkart cashback offers,
  Flipkart cashback coupons,
  Flipkart upcoming offers on mobiles,
  Flipkart HDFC cashback offers,
  Flipkart SBI cashback offers,
  Flipkart AXIS cashback offers,
  Flipkart Citibank cashback offers,
  Flipkart cashback on mobiles,
  Flipkart cashback offers today,
  Flipkart big billion day cashback offers,
  Flipkart big billion days cashback offers,
  big billion day cashback offers,
  Flipkart big billion days offers,
  flipkart cashback on mobiles,
  flipkart citibank offer,
  sbi credit card offers on flipkart today,
  flipkart upcoming offers on mobiles,
  hdfc credit card offers on flipkart,
  flipkart upcoming big billion day,
  flipkart upcoming sale,
  sbi credit card offers on mobiles,
  flipkart offers today,
  flipkart offers on mobiles,
  flipkart offers today mobile phones,
  flipkart cashback offers,
  flipkart cashback coupons,
  flipkart sale today offer,
  flipkart cashback offers today,
  cashback offers,
  flipkart cashback offer today  VastaaPoista
 21. I have read your article, it is very informative and helpful for me.I admire the valuable information you offer in your articles. Thanks for posting it.

  flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart hdfc cashback offers You will get upto 75% Discount

  Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart SBI Cashback Offer You will get upto 75% Discount

  Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart AXIS Cashback Offer You will get upto 75% Discount

  Flipkart is Offering Cashback Offers Flipkart YES Cashback Offer You will get upto 75% Discount

  Flipkart is one of the biggest world wide eCommerce Site so here you will getFlipkart big billion day offers

  Flipkart is one of the biggest world wide eCommerce Site so here you will getflipkart bank cashback offersso


  Flipkart cashback offers on mobiles,
  Flipkart cashback offers,
  Flipkart cashback coupons,
  Flipkart upcoming offers on mobiles,
  Flipkart HDFC cashback offers,
  Flipkart SBI cashback offers,
  Flipkart AXIS cashback offers,
  Flipkart Citibank cashback offers,
  Flipkart cashback on mobiles,
  Flipkart cashback offers today,
  Flipkart big billion day cashback offers,
  Flipkart big billion days cashback offers,
  big billion day cashback offers,
  Flipkart big billion days offers,
  flipkart cashback on mobiles,
  flipkart citibank offer,
  sbi credit card offers on flipkart today,
  flipkart upcoming offers on mobiles,
  hdfc credit card offers on flipkart,
  flipkart upcoming big billion day,
  flipkart upcoming sale,
  sbi credit card offers on mobiles,
  flipkart offers today,
  flipkart offers on mobiles,
  flipkart offers today mobile phones,
  flipkart cashback offers,
  flipkart cashback coupons,
  flipkart sale today offer,
  flipkart cashback offers today,
  cashback offers,
  flipkart cashback offer today  VastaaPoista
 22. Flipkart CashBack Offers July 2018 - SBI, HDFC, ICICI, Citibank Cards

  Flipkart CashBack Offers June 2018 - SBI, HDFC, ICICI, Citibank Cards

  Best of Home Furnishing min 40% off:
  flipkart Mobile Accessories:
  flipkart Storage devices:
  flipkart Brands at best prices
  flipkart Top Offers
  flipkart Fashion for Travel Lovers:
  FLIPKART Great Offers On Furniture
  FLIPKART Discounts for You
  flipkart Deals of the Day


  flipkart axis cashback offer,
  flipkart discount coupon codes, flipkartcashbackoffers,flipkart sbi cashback offers, flipkart cashback offers on mobiles,big billion day offers flipkart cashback, cashback offers flipkart, flipkart exchange offers on mobiles, flipkart cashback, flipkart cashback june,flipkart cashback offers, flipkart offers toady,flipkart bank cashback offer, flipkart cashback offers on watches, flipkart cashback offers on fashion, flipkart big billion day cashback offers, flipkart cashback may, flipkart big billion day offers 2017, flipkart deal of the day offers, flipkart christmas cashback offers, flipkart hdfc cashback, flipkart hdfc cashback offers, flipkart coupons, flipkart offers, flipkart offers cashback, flipkart offers 2017, flipkart axis bank offer, flipkart cashback february, flipkart cashback offers on washing, flipkart big billion day offers, flipkart hdfc cashback on electronics,flipkart offers on moblies, flipkartcashbackoffers, flipkart citi bank offers, flipkart cashback april, flipkart daily offers, flipkart yes cashback offer, flipkart today offers, flipkart discount offers on kitchen, flipkart cashback on home appliances, flipkart discount offers, flipkart deals today, flipkart cashback on mobiles, flipkart cashback offers on sarees, flipkart hdfc offer, flipkart cashback january, flipkart cashback offers on home, flipkart phonepe cashback offer, flipkart credit card offers, flipkart republic day sale offers, flipkart promo codes, flipkart cashback on refrigerators, flipkart upcoming offers in 2018, flipkart sbi offers, flipkart hdfc offer on mobiles,flipkart sbi offer cashback, flipkart debit card offers, flipkart phonepe offers, flipkart cashback coupons, flipkart citi bank offer, flipkart coupons 2018, flipkart citi bank offer on electronics, flipkart cashback on air conditioners, flipkart mobiles offers, flipkart iphone offers, flipkart hdfc bank offers, flipkart offers today, flipkart discounts on laptops flipkart exchange offers, flipkart sbi cashback offer, big trillion day offers flipkart ,flipkart citi bank cashback offers, flipkart cashback offers 2018, flipkart hdfc offers flipkart axis bank offers, flipkart air conditioner offers flipkart offers on televisions, flipkart refrogiratiors offers, flipkart sbi offer, flipkart daily deals, flipkart phonepe cashback offers, flipkart cashback offers, flipkart offers on laptops, flipkart new year cashback offers, flipkart emi offers, flipkart sbi offers on electronics

  VastaaPoista
 23. flipkart sbi offers,
  flipkart sbi card offers,
  flipkart offers for sbi credit card,
  flipkart offers on sbi credit cards,
  flipkart sbi offer big billion day,
  flipkart sbi offer terms and conditions,
  flipkart sbi emi offer,
  flipkart sbi offer september 2017,
  sbi offers in flipkart,
  flipkart offer sbi debit card,
  flipkart sbi offer t&c,
  sbi flipkart voucher offer,
  flipkart sbi card offer 2017,
  flipkart sbi card offer big billion day,
  flipkart sbi card offer terms and conditions,
  flipkart sbi offer big billion sale,
  flipkart sbi offer december 2017,
  flipkart sbi offer july 2018

  VastaaPoista


 24. Flipkart CashBack Offers - SBI, HDFC, ICICI, Citibank Cards,flipkart sbi debit card emi,flipkart upcoming offers on mobiles,snapdeal credit card offers,flipkart credit card,flipkart cashback phonepe,flipkart credit card generator,flipkart cashback offer phonepe,flipkart american express,india fake debit card generator,flipkart pockets offer,flipkart bank offers 2018,flipkart american express gift card,sbi credit card offers on flipkart today,sbi flipkart offer,sbi debit card offers cash back,sbi flipkart offer 2018,Flipkart Cashback Offers || Flipkart Bank Offers || Flipkart Deals 2018 ||


  cashback offers coupons,
  cashback offers coupons


  Offers.Flipkart .
  flipkart bank offers,flipkart cash back coupons, flipkart offers,flipkart cashback offers ,flipkart cashback offers,flipkart cash back offers,flipkart cashback coupons,flipkart cashback,Flipkart Cashback Offers,Flipkart Bank Offers, flipkart upcoming offers on mobiles, flipkart hdfc offer, flipkart icici offer,sbi credit card offers on flipkart today,sbi flipkart offer, hdfc credit card offers on flipkart, flipkart upcoming offers on mobiles, flipkart offers


  amazon Cashback Offers 2018 Upto 65% Cashback Deals, AMAZON CASHBACK
  OFFERS 2018, DISCOUNT COUPON OFFERS 2018, Amazon cashback offers with sbi hdfc icici axis banks credit&debit card offers more. amazon cashback offers2018,amazon india cashback,amazon offers on mobiles,amazon cashback2018,amazon offers 2018


  "cash back coupons "Coupons, Discounts & Offers on 1500+ Shopping Sites in
  India. Get Extra Cashback Everytime You Shop Online using Coupons of Amazon, Flipkart, Tata CLiQ, Nykaa etc."cashback, vouchers, coupons, discounts, offers, deals, promo codes,Coupons, Promo Codes & Cashback Offers  "Flipkart Cashback Offers || Flipkart Bank Offers || Flipkart Deals 2018 ||" "flipkart upcoming offers on mobiles, hdfc credit card offers on flipkart 2018, sbi credit card offers on flipkart today, flipkart hdfc offer terms and conditions, sbi flipkart offer 2018, flipkart cashback phonepe, flipkart hdfc offer august 2018, flipkart icici offers

  Musafir, My Bus Tickets, Myles, Orbitz, Qatar Airways, Rehlat, Sixt Car Rental, Skyscanner, SOTC Holidays, Starline Tours, Thomas Cook, Ticket Goose, Travelguru, Travel Talk Tours, Treebohotels

  VastaaPoista
 25. ,Credit card offers in jabong,jabong hdfc Cashback,jabong icici cashback,jabong sbi cashback,
  Jabong Cashback Offers & Discount Coupons 2018 : Extra 20% Offer,jabong coupons, jabong offers, hdfc jabong offer, icici jabong offer 2018, jabong footwear, sbi jabong offer, jabong axis bank offer, jabong sbi offer 2018,jabong cashback Offers, jabong cashback, jabong Deals,Credit card offers in jabong,jabong hdfc Cashback,jabong icici cashback,jabong sbi cashback ,jabong axis cashback,jabong offers,Jabong cashback coupons,jabong offers


  Online Sale - Online Sale Shopping of up to 70% Of...
  zivame cash back offers
  Jabong Bank Coupons April 2018 for ICICI, SBI, HDF...
  Ferns N Petals
  Amazon today's deals great saving every day
  Up to 40% off TVs & Appliances + Additional 10% cashback offers


  amazon cashback offers,Amazon Cashback Offers May 2018 Upto 65% Cashback Deals,Amazon cashback offers January,Amazon cashback offers February,amazon cashback march,Amazon offers april , Cashback offers may , August cashback amazon , September offers cashback November , Cashback offers on December , HDFC Credit card offers on amazon,Axis Bank credit card offer on amazon,ICICI bank offers in amazon,Citi bank cashback on amazon

  Amazon cashback offers January , Amazon cashback offers February , amazon cashback march , Amazon offers april , Cashback offers may , August cashback amazon , September offers cashback November , Cashback offers on December , HDFC Credit card offers on amazon , Axis Bank credit card offer on amazon , ICICI bank offers in amazon , Citi bank cashback on amazon

  make my trip citi credit and debit cards offers:- ...
  make my trip International hotel jaw -dropping dea...
  make my trip first night free on 1st hotel booking...
  Hurry! Get exciting discounts on Hotels & Flights ...
  akbartravels save big upto 1000 off on flight book...
  Exclusive offer: Get 15% OFF on HOTELS with Visa f...
  Exclusive offer: Get 15% OFF on HOTELS with Visa ...
  (10 may 18) : TRAVELSPICE 5 Star Hotels at 3 Star ...
  Travelspice - 10 may 18 cashback offers
  maake my trip anniversary trvel sale best deal int...
  Makemytrip International Flights latest deals on ...
  TopTravel Websites cashback offers &discounts upto

  VastaaPoista

 26. Flipkart CashBack Offers,telugu bloggers ,telugu websites

  Flipkart CashBack Offers - SBI, HDFC, ICICI, Citibank Cards,flipkart sbi debit card emi,flipkart upcoming offers on mobiles,flipkart credit card,flipkart cashback phonepe,flipkart credit card generator,flipkart cashback offer phonepe,flipkart american express,india fake debit card generator,flipkart american express gift card,sbi credit card offers on flipkart today,sbi flipkart offer,sbi debit card offers cash back,sbi flipkart offer 2018,,telugu bloggers ,telugu websites


  Offers.Flipkart .

  flipkart bank offers,flipkart cash back coupons, flipkart offers,flipkart cashback offers ,flipkart cashback offers,flipkart cash back offers,flipkart cashback coupons,flipkart cashback,Flipkart Cashback Offers,Flipkart Bank Offers, flipkart upcoming offers on mobiles, flipkart hdfc offer, flipkart icici offer,sbi credit card offers on flipkart today,sbi flipkart offer, hdfc credit card offers on flipkart, flipkart upcoming offers on mobiles, flipkart offers


  flipkart today deal offer,flipkart todays deal,flipkart best offer today,flipkart cashback offer today,flipkart mobile app offers today,flipkart mobile deals today

  "Flipkart Cashback Offers || Flipkart Bank Offers || Flipkart Deals 2018 ||" "flipkart upcoming offers on mobiles, hdfc credit card offers on flipkart 2018, sbi credit card offers on flipkart today, flipkart hdfc offer terms and conditions, sbi flipkart offer 2018, flipkart cashback phonepe, flipkart hdfc offer august 2018, flipkart icici offers

  Flipkart CashBack Offers July 2018 - SBI, HDFC, ICICI, Citibank Cards,Cashback Offers Coupons,

  Today Special deals offers


  Flipkart CashBack Offers June 2018 - SBI, HDFC, ICICI, Citibank Cards

  Best of Home Furnishing min 40% off:

  flipkart Mobile Accessories,flipkart Storage devices,flipkart Brands at best prices,flipkart Top Offers,flipkart Fashion for Travel Lovers,FLIPKART Great Offers On Furniture,FLIPKART Discounts for You,flipkart Deals of the Day


  flipkart axis cashback offer,

  flipkart discount coupon codes, flipkartcashbackoffers,

  VastaaPoista