maanantai 1. kesäkuuta 2015

Toukokuun loppu pähkinänkuoressa

Toukokuu oli ja toukokuu meni. Nopeasti. Niinkuin se menee joka vuosi. Toukokuu on kuvauksellisesti ehkä yksi vuoden ihanin aika ja kamera onkin ollut varsin kovalla käytöllä. Valitettavasti nyt tänä vuonna säät eivät ole aivan suosineet kuvausta, mutta onneksi muutama aurinkoinenkin päivä sattui kohdalle.


Solis notta niinku melekee kesä!! (niitä harvoja päiviä ku Pohjanmaalla todellisuudessa aurinko paisto)

Toukokuu on myös liikennettä hidastavien ylileveiden traktorien aikaa. Myös itse sain vaihtaa aurinkoisina päivinä kameran hieman järeämpään kalustoon ja liittyä muiden mukaan ärsyttämään autoilijoita :D Tämä onkin suurin syy, miksi täällä blogin puolella on lievästi sanottuna ollut "hieman" kuollutta viimeaikoina. Niinä hetkinä kun ei ole tarvinnut olla hiostamassa ahteriaan traktorin penkkiä vasten, on saanut käsitellä tappavan tasaisena kasvavaa kuvajonoa.


Toukokuun työkaveri. Kieltämättä kamera sopii hieman paremmin omaan käteen kokonsa puolesta, mutta pääseepähän aina pari kertaa vuodesta korkeamalle kuin muut tiellä liikkujat :D

Hikisen penkinkuluttamisen lisäksi, sai kamerakin tietenkin päästä töihin. Pohjanmaan tuntsareiden jälkeen kävin toukokuussa kuvaamassa vielä Seinäjoen raviskalla tamma- ja varsanäyttelyt, Alavudella minimätsärit ja Vaasassa 2-tason estekilpailut jotka avasivat vihdoinkin varsinaisen ulkokisakauden estekuvauksien puolesta (joista jokaisesta hieman myöhemmin vielä lisää).


Seinäjoen tamma- ja varsanäyttelystä. Oli muuten ensimmäinen vuosi etten polttanut naamaani. Sen sijaan se melkein paleltui... 2v. tamma Laisi


Nämä minivarsat Alavuden minimätsärissä... Ne vei sydämen. Kuinka kätevää onkaan napata nelitelin päälle heittävä varsa kainaloon ja kantaa se kehään. Vaasa ja vastavalo. Se oli päivän sana, koska 200mm ja kinokenno eivät oikein pääse edukseen ulkokentellä kun esteet ovat kaukana.4/5, ihan hyvä suoristus ei koirakuvaajalta :D Ja loppukuun ylioppilaskuvauksista. Kyllä nuo isommatkin  varsat vaan aika söpöjä ovat.
Follow my blog with Bloglovin

8 kommenttia:

 1. Tosi ihania kuvia! muistatko mitkä asetukset oli viimeisessä kuvassa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kyllä ulkoa muista, mutta onneksi lightroomista näkee: 1/1000, f/4, ISO400, 190mm :) Olen siihen jälkikäteen lisännyt vähän valotusta ja muuttanut valkotasapainon 5810 , 5100K sijasta.

   Poista
 2. Eikäh, noi minivarsat ♥ Onhan tuolla tallilla, missä käyn niin just ton kokosia kun noitten pikkusten emä, mutta noi varsat on kyllä ihan yli pieniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla mätsäreissä oli mukana myös pari shetlanninponia. Voi että kun ne näyttivätkin jättiläisiltä noiden pikkuisten rinnalla :D

   Poista
 3. Aivan ihana tuo viimeinen kuva! Muutkin tosin olivat kivoja :)

  VastaaPoista
 4. Toi viimeinen kuva on ihan älyttömän kaunis! Ja niin söpöjä miniponeja etten kestä...

  VastaaPoista
 5. Kiitos! :) Noi mini-ponit on ihan vaarallisen suloisia! Melkeen lähti muutama mukaan :D

  VastaaPoista