sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Pohjanmaa silloin joskus


Connemaratamma Hagens Ulina Kuortanella 2007 syksyllä pidetyissä mätsäreissä. Tykkäsin tästä kuvasta silloin ja tykkään vielä nytki.

Siivoaminen on tylsää, mutta joskus sitäkin on pakko harrastaa. En nuorenmpana ollut kovin ahkera säilömään kuvia ja osa vanhoista cd-levyistä onkin ennen 2010-vuotta kadonnut. Tein tässä pari viikkoa takaperin kuitenkin jotain mitä teen todella harvoin - siivosin kaappeja. Yhdestä kaapista löytyikin aikamoinen aarre. Jo kadottamaksi luulleeni vanhat kuva-cd:t!

Niistä löytyi vanhoja kuvia 2005-2008 vuosilta, jolloin en vielä kovin ahkerasti kuvannut ratsastuskisoissa. Ja kuvatuotokset olivat välillä varsin mielenkiintoisia... :D Lisäilin niitä nyt kuitenkin suoraan galleriaan (ilman mitään muokkauksia) ja kuvien hevosia saa käydä tunnistamassa.

12.5.2007 Suomenhevostapahtuma, Seinäjoki
2.9.2007 Alue-estekilpailut, Seinäjoki (aluemestaruus)
16.9.2007 Mätsärit, Kuortane
20.10.2007 Seurakoulukilpailut, Lehtimäki

15.3.2008 Aluekouluvalmennus, Lehtimäki
20.7.2008 Aluekoulukilpailut, Alavus
8.11.2008 Seuraestekilpailut, Lehtimäki
23.11.2008 Seurakoulukilpailut, Lehtimäki


 Vuoden 2007 alue-estemestaruuksista. Kamera oli silloin käytössä PowerShot S3 IS, ihan hirveän hyvää jälkeä se ei enää tehnyt ISO 400 jälkeen, mutta silloin se oli huippukamera. 

Luultavasti ensimmäisiä järkkärillä (Nikon d60) kuvattuja kisoja: Alavuden aluekoulukisat 20.7.2008. Suomenhevosori Eeli. Muistan vielä kun ajoin tuonne skootterilla ja hyvänen aika kun matka tuntui pitkältä! :D Nykyään Alavus on yksi lähimmistä kisapaikoista missä aluekisoja voi nähdä.2008 vuoden hyvälaatuista maneesikuvaa :D Tähän verraten voi onneksi jo sanoa että jotain on 7 vuodessa tullut opittua (ja kamerat ovat samaanaikaan parantuneet herkkyyden siedon kannalta). Marina IV Lehtimäen Opiston seuraestekisoissa.2007 Seinäjoen raviskalla pidettiin toukokuussa Suomenhevostapahtuma. Pakko sanoa etten muista miten onnistuin tuonne kyydin saamaan pahimpaan peltotyöaikaan. Alakuvassa jo edesmennyt suomenhevosori Joihuri. Jos tässä olisi tausta vähän parempi, kuva olisi melkein täydellinen. Mutta hevonen on kyllä nytkin hieno! Työvälineenä näissä Canonin PowerShot S3 IS.

Samoista koulukisoista kuin Eelin kuva. Nämä oli silloin 2008 ihan wooooow-materiaalia omaan silmään (ja ei ne vieläkään mitään hyihyi-kuvia ole). Ja osasin silloin vielä pitää kamera suorassa! Näköjään mitä vanhemmaksi tulee, sitä vinompaan ihminen menee :D Nykyään juodun lähes poikkeuksetta suoristamaan kuvista horisointit.
6 kommenttia:

 1. Kuin vinossa mun kuvat on sit ku oon muutaman vuoden vanhempi?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhenemista myös itse innolla odottaen :D Saa nähdä pitääkö parin vuoden päästä hankkia itselle tukijalka ettei kaadu, jos vinoutuminen jatkuu samaa tahtia!

   Poista
 2. Mulla on myös ongelmia ton vinouden kanssa; galleriasta löytyy eräs omaan silmään huippuotos, jonka horisontti on kuitenkin niiin vinossa että hävettää...Enkä muokkausohjelmiin perehtymättömänä tietenkään osaa sitä suoristaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kuulla etten ole ainoa vino :D Pitääköhän tässä kohta perustaa tukiryhmä: vv = vinot valokuvaajat :D

   http://toimitus.blogitalli.fi/2015/02/parempia-hevoskuvia-osa-6-kuvan.html Olen tuonne blogitallille kirjoittanut ohjeet Gimpin käyttöön, kannattaa niillä koittaa :) Gimp on ihan ilmainen ohjelma.

   Poista
 3. Tunnistin sulle sinne hevosia. :D Toivottavasti kaikki meni oikein. Helpompaa tunnistaa ratsastaja, kun se hevonen, mut silläkin pääsi jo aika pitkälle. Suokkitapahtuman kuviin saa nimiä Kantokosken Kirsin sivuilta, sielä oli aika hyvin kuvia samasta tapahtumasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Minä taas tunnistan helpoiten hevoset, aina loppukaudesta menee melkein kaikki pohjanmaan ratsut jo ulkoa. Ratsastajista ei välttämättä sitten taas niin suurta tietoa joten nämä vanhemmat kuvat tuottaa ongelmia kun on tuntemattomia hevosia ja ratsastajia :D

   Poista