lauantai 28. maaliskuuta 2015

Auringonlaskussa

Keväässä parasta on kun auringonlaskut alkavat vihdoinkin kestää niin kauan, että niitä pystyy käyttämään hyödyksi. Auringonlaskuista saa kuviin tarvittaessa hempeyttä, kirkkaita värejä tai kultaisuutta, riippuen mistä valon antaa tulla. 

Pääsin taas pitkästä aikaa käyttämään auringonlaskun vasta valoa kun kävin viime torstaina kuvaamaassa suomenhevosruuna Mikkoa. Tälläinen liinaharjainen rautias vielä korostaa kivasti auringon kultaamia sävyjä.Lähes suoraan vastavaloon auringonlaskun parhaat sävyt pääsevät mielestäni parhaiten esiin. Lisäsin tähän kuvaan hieman keltaisen ja pinkin sävyjä ja lisäsin valotusta (ja poistin sinisen auton taustalta, harvinaista!), mutta muuten tämä kuva on lähes naturelli.
Myötävalo ei tuonut enää yhtähienoja sävyjä esiin, mutta kyllä tässäkin hevosen kyljessä hieman auringonlaskun kulta kiiltää.Sitten myös pakollisia söpöilykuvia :D Näissä kummassakin käytössä sivuvalo. Alempaan tuli pienet kuvankäsittelyöverit (liikaa valostusta ja varjojen vaalennusta), mutta jostain syystä kuva alkoikin näyttää silmääni hyvältä ja jätin sen tälläiseksi vaaleaksi. Kerrankin vähän jotain hempeämpää.


Tässä kuvassa tykkään erityisesti tuosta valosta mikä valaisee hevosen toisen puolen.Tässä oli muistaakseni kohtuullisen suora vastavalo. Aurinko on jo toin laskenut niin matalalle ettei mistään vastavalosta juuri voi enää puhua..Valo oikealta sivulta:


Sitten vähän harvinaisempaa kuvaa: koira! Tämmösiä siluettikuvia olisi kiva joskus ottaa hevosenkin kanssa.4 kommenttia:

 1. Onpa kauniita kuvia ja kaunis malli! Mikko on kuin hoikempi ja liikkuvaisempi versio vuokrahevosestani, vaikka toki merkkien puolestakin vähän eroja löytyy. Todella kaunisilmeinen suomenhevonen! Ja koiran siluetti taustoineen on kyllä mahtava! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Suomenhevoset on kyllä aina nättejä! Varsinkin tälläiset ihanat liinaharjaiset rautiaat.

   Poista
 2. Ihania kuvia ja kiva postaus. Olisikohan jotain vinkkejä pokkarillaan kuvaamiseen vaikka kaikilla taitaa nykyään olla järkkäri :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien kameroiden kanssa pätee ihan samat perussäädöt ja lainalaisuudet, eli kaikki näitä voi käyttää pokkarinkin kanssa :) Kuvauksen peruselementit eli rajaus, valotus ja sommittelu toimivat 2000e ja 30e kameroissa samalla tavalla. Vähän paremmissa pokkareissa on myös yleensä manuaalisäädöt ja niitä kannattaa opetella käyttämään. Kuvanlaatu on myös pokkarilla kuvatessa aikalailla kiinni kuvatessa ja tiedän paljonkin ihmisiä jotka ottavat paljon parempia kuvia pokkarillaan kuin järkkärin automaattiasetuksilla kuvia ottavat :) Onko sinulla jotain erityistä ongelmaa kamerasi kanssa?

   Yksi asia mikä mielestäni kannattaa pokkarilla kuvatessa ottaa huomioon, on se että niissä on usein todella huono kohinan sieto pienen pienen kennon takia, eli ISO-arvo kannattaa pitää mahdollisimman alhaalla. Oma vanha Canon Powershot S3 IS teki aika hirveää jälkeä jo ISO400, mutta tuo taitaakin olla lähemmäs 10 vuotta vanha malli ja uskon että kaikki uudemmat pokkarit kestävät ISO-herkkyyksiä jo vähintään 800 asti.

   Poista