keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Suomenhevosviikko & muokkausmaraton
Suomenhevoset ovat friisiläisten ja connemarojen ohella yksi lempikuvauskohteistani. Vaikka niillä ei olekaan friisiläisten komeita liikkeitä ja ryhtiä, eikä connemaran kaunista päätä, kuvauskohteena ne ovat yleensä ihanan järkeviä, suloisia ja monipuolisia. Läsillä ja pitkällä & paksulla harjalla varustettua liinakkoa ei voita mikään.

Pääsinkin tälläviikolla kuvaamaan useampaa ihanaa suomenhevosta (paria hienoa koiraa ja puoliveristä unohtamatta!), aika mahtava viikko siis. Aktiivisen kuvausviikon varjopuolena on sitten hyvinkin aktiivista kuvankäsittelyä. Lauantaista asti ahkeroitu joka päivä, ja siltikin vasta puolet kuvista valmiina (kunhan kuvat jossain välissä loppuvat, niin jatkan myös kuvauskoulua, jos vaikka saisi senkin siihen pisteeseen että voisi kertoa lisää tästä ihanasta tavasta viettää aikansa :D).

Jotta kuvien käsittely ei vain loppuisi missään välissä kesken, tykkään tehdä kuville myös ns. erikoiskäsittelyjä, eli sävytystä, erilaisia mustavalkosäätöjä, valkotasapainolla ja valotuksella leikkimistä ja gradientteja (siis mitä...? lue alempaa).

Riikka & Mikko: vas. peruskäsitelty, oik. enemmän käsitelty

Koska kaikilla ei ole samanlainen maku käsiteltyjen kuvien suhteen, jätän aina talteen myös alkuperäisen (peruskäsitellyn kuvan. Lightroomissa tämä on tehty käteväksi, sillä oikealla hiiren napilla kun kuvaa klikkaa löytyy valikosta create virtual copy. Kun virtuaalisen kopion on tehnyt, kannattaa muistaa ettei mene poistamaan alkuperäistä. Silloin katoaa myös kopiot, nim. kokemusta on, mutta onneksi Lightroomissa toimii kumoa- eli ctrl+z- toiminto.

Ihana suomenhevosten värisuora

Vaikka talvi on ihanaa aikaa kuvata, aiheuttavat pilviset talvipäivät omat ongelmansa valotuksen kanssa ainakin minulle. Mikäli en ylivalota kuvia, sitten ne ovat hyvin harmaita ja alivalottuneita. Hämäränä talvipäivänä kameran näyttö vielä hämääkin jonkin verran, kun kuvat näyttävät todellista kirkkaammilta. Alivalotus on kuitenkin aina pienempi paha kuin ylivalotus, sillä varsin raw-tiedostoissa tummanharmaaltakin näyttävältä alueelta löytyy yleensä kohtuullisen hyvin sävyjä. Pulkipalaneesta valkoisesta ei ole mahdollisuutta enää mitään löytää.Harmaiden päivien kuvat ovat värimaailmaltaan yleensä hieman tylsiä, joten tykkään niiden kanssa leikkiä vähän enemmän. Varsinkin sävytyksellä (Split Toning) on kiva vetää kuvanmuokkausövereitä :D


Kirjaston aarteita & gradientti


Kävin muutama viikko sitten lainaamassa kirjastosta Docendon Photoshop Lightroom 4 valokuvaajalle (kirj. Pekka Potka). Olen sitä lukenut aina vähän väliä kun Lightroom on joko tuonut tai exportannut kuvia. Launtain kuvien aikana pääsin kohtaan jossa kerrottiin työkalusta gradientti (alakuvassa ympyröitynä). Hetki sillä pitikin leikkiä ja rakastuin täysin! Gradientti-työkalulla voi luoda kuviin erilaisia liukuja. Sävytys-friikille siis uusi lempityökalu, koska nyt kuvan osia pystyy erikseen sävyttämään.

Suosittelen tuota kyseistä kirjaa kaikille jotka haluavat oppia vähän lisää Lightroomista. Vaikka se on kirjoitettu 4 versiolle, sen ohjeet sopivat aivan täydellisesti myös 5 versiolle. 4:sta vanhemmista versioista saattaa jotain ominaisuuksia puuttua, mutta kirjan perusohjeet toimivat kyllä vanhoillakin lightroomeilla.Tässä hieman överimalli, mutta överistä idean näkee paremmin:


Tein tähän kaksi gradienttia, joista alakulmassa on sinertävä ja yläkulmassa kellertävä. Gradientti ei värjää kuin pienen osan kuvasta, jolloin koko kuvasta ei tule samansävyistä. Alla ei-ihan-niin-överi malli, mutta ainakin minusta tuo kellerrys taustalla luo kivasti hieman aurinkoista fiilistä kuvaan vaikka aurinko ei näitä kuvatessa paistanutkaan.Toinen vielä hillitympi gradientti. Ylälaidassa hento keltainen liuku, joka toi tähänkin vähän valoa harmauteen.

Ja päivä jatkuu... milläs muullakaan kuin kuvankäsittelyllä ja uudesta kameranrungosta haaveilulla. 12.-15.2. pidettävissä CP+ -messuilla tulee ainakin Nikonilta uusia kameroita. Saa nähdä, joudunko perumaan puheeni täysikennoisesta (en koskaan osta), vai tuleeko Nikonilta vihdoinkin markkinoille d300s korvaaja malli. Täysikenno houkuttaisi paremman kestävyyden, herkkyydensiedon ja raw-kuvaukseen lisäpotkua antavan isomman dynamiikan puolesta, mutta samalla huolettaa yltääkö 70-200mm enää minnekään kisoissa, kun croppikerroin katoaa.

Onko kenelläkään kokemuksia täysikennoisesta digijärjestelmästä eläinkuvauksessa?


13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :D Tämä kimo oli kyllä vallan mainio, karva vielä tumma mutta jouhet jo vaalenneet kuin satuhepalla.

   Poista
 2. Upeita kuvia! Tuo gradientti-työkalu vaikuttaa kyll ihan huippu kätevältä, pitäis varmaan itellekin tuo Lightroom hommata! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Lightroomista pystyy lataamaan maksuttoman kokeiluversion Adoben sivuilta: http://www.adobe.com/fi/products/photoshop-lightroom.html se toimii 30pv jonka jälkeen pitää ostaa avainkoodi. Opiskelijana tuon sai 75e hintaan, normaalihinta suoraan Adobelta n. 130e. Fb:ssa on ryhmä Valokuvaajan kirppis, siellä myydään tuota myös välillä, hintaa ~50e.
   Varoitan jo etukäteen mikäli käyt tuon kokeiluversion lataamassa, se on koukuttava ohjelma!

   Poista
 3. Hei siistiä en ookkaa tienny, että kirjotat blogia! Löysin sun fb sivut joskus aikoinaan ja jäin aivan koukkuun, ku kattelin niitä upeita kuvia!

  Kiitos vinkistä tuon kirjan suhteen! Pitääpä suoraa töistä ajaa kirjastoon ja ettiä se käsiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiin vuodenvaihteessa vasta aloitin kirjoittamisen, kun uudistin sivuja ensimmäisen virallisen yrittäjävuoden kunniaksi :D Ajattelin samalla, että kun sivuja en sen kummemmin päivitä ja fb lataan vain kuvan/pari per keikka että blogi voisi tuoda vähän eloa sivuille ja sisältöä enemmän nähtäville niille jotka eivät halua koko galleriaa selata läpi (ja vähän materiaalia esille tilauskuvauksista, niistä en enää galleriaan kuvia päivitä).

   Docendolta kannattaa katsella myös muita kirjoja. Varsinkin eläinkuvaus-kirja (en muista tarkkaa nimeä) on ihan tosi hyvä! Löytyvät kaikki samasta hyllystä valokuvauksen/kuvankäsittelyn alta.

   Poista
 4. Upeita kuvia ! Jäin seurailemaan :)

  VastaaPoista
 5. Flipkart Cashback Offers||Flipkart Bank Offers||Flipkart Deals 2018||flipkart upcoming offers,"
  "Flipkart Cashback Offers || Flipkart Bank Offers || Flipkart Deals 2018 ||" "flipkart upcoming offers on mobiles, hdfc credit card offers on flipkart 2018, sbi credit card offers on flipkart today, flipkart hdfc offer terms and conditions, sbi flipkart offer 2018, flipkart cashback phonepe, flipkart hdfc offer august 2018, flipkart icici offer
  "cashback,vouchers,coupons,discounts,offers,deals,promo codes,&Cashback Offers"
  "cash back coupons "Coupons, Discounts & Offers on 1500+ Shopping Sites in India. Get Extra Cashback Everytime You Shop Online using Coupons of Amazon, Flipkart, Tata CLiQ, Nykaa etc."cashback, vouchers, coupons, discounts, offers, deals, promo codes,Coupons, Promo Codes & Cashback Offers  Offersable - Cash Back Offers | Discount Coupons | Bank Offers | Promo Codes.
  Find best Discount Coupons, Cashback Offers, Hot Deals Bank Offers for all major e-commerce stores in the India  Amazon cashback offers 2018Cashback Deals with sbi,hdfc,icici,axis banks,credit&debit card,
  Amazon Cashback Offers 2018 Upto 65% Cashback Deals, AMAZON CASHBACK OFFERS 2018, DISCOUNT COUPON OFFERS 2018, Amazon cashback offers with sbi hdfc icici axis banks credit&debit card offers more. amazon cashback offers2018,amazon india cashback,amazon offers on mobiles,amazon cashback2018,amazon offers 2018  cashbackoffer amazon coupon code| amazon coupon promo code| amazon offer coupon code|
  amazon coupon code| amazon coupon promo code| amazon offer coupon code


  About Airport Parking,Accor HotelsAffordable Asia,Agoda,Air Asia Go,Akbar Travels,Amoma,Azores Getaways,Big Bus Tours,Booking,CarmelLimo,CatchThatBus,CheapAir,CheapTickets Singapore,Cleartrip,Ctrip English speaking,Etihad Airways,Expedia,Expedia India, Expedia Indonesia Hotels, Flights & Packages,Travel Coupons, Offers: Flights, Hotels, Bus Promo Codes

  CashBack Offers, Discount Coupons, Bank Offers & Promo Codes

  VastaaPoista
 6. Amazon cashback offers 2018Cashback Deals with sbi,hdfc,icici,axis banks,credit&debit card,
  Amazon Cashback Offers 2018 Upto 65% Cashback Deals, AMAZON CASHBACK OFFERS 2018, DISCOUNT COUPON OFFERS 2018, Amazon cashback offers with sbi hdfc icici axis banks credit&debit card offers more. amazon cashback offers2018,amazon india cashback,amazon offers on mobiles,amazon cashback2018,amazon offers 2018,
  amazon cashback offers on credit cards,
  amazon cashback offers december 2017,
  amazon cashback offers on recharge,
  amazon cashback offers november 2017,
  amazon cashback offers on products,
  amazon cashback offers jan 2018,
  amazon cashback offers feb 2018,
  amazon cashback offers 2015,
  amazon cashback offers 2016,
  amazon cashback offers august 2015,
  amazon cashback offers,
  amazon cashback offers today,
  amazon cashback offers april 2016,
  amazon cashback offers april 2015,
  amazon cashback offer august,
  amazon india cashback offer august 2015,
  cashback offers at amazon,
  amazon cashback offer icici bank,
  amazon cashback offer on books,
  amazon bank cash back offers
  amazon citibank cash back offer
  amazon cashback offer code,
  amazon credit card cash back offer,
  amazon cashback offer coupons,
  amazon coupon code+offer+cash back,
  amazon cashback offer hdfc credit card,
  debit card cash back offer on amazon,
  amazon cashback offer icici credit cards,
  amazon cashback offer terms and conditions,
  amazon sbi card cash back offer,
  amazon cashback offers december 2015,
  amazon cashback offers december 2014,
  amazon india cashback offer december 2014,
  amazon diwali cashback offers,
  amazon cashback offer on electronics,
  amazon cashback offers feb 2016
  amazon cashback offers february 2016
  amazon cashback offer feb 2015,
  amazon cashback offer february 2015,
  amazon cashback offer for mobile,
  cashback offers for amazon,
  amazon cashback offer hdfc,
  amazon cashback offer hdfc october 2015,
  amazon cashback offer hdfc 2016,
  amazon cashback offers india,
  amazon icici cash back offer,
  amazon cashback offer in october 2015,
  amazon.in cashback offers,
  amazon india cashback offers 2015,
  amazon india cashback offers 2016
  amazon india cashback offers november 2015
  amazon india cashback offers july 2015
  amazon india cashback offers 2014,
  amazon cashback offers july 2015,
  amazon cashback offers june 2015,
  amazon cashback offers january 2016
  amazon cashback offers jan 2016
  amazon cashback offer jan 2015,
  amazon cashback offer january 2015,
  amazon cashback offer june,
  amazon citibank cash back offer jan 2016,
  amazon latest cashback offers,
  amazon cashback offers march 2016,
  amazon cashback offers may 2015,
  amazon cashback offer march 2015,,
  mobikwik amazon offer cash back,
  amazon cashback offers on mobiles,
  amazon cashback offer november 2014,
  amazon cashback offer november,
  amazon cashback offer nov 2015,
  amazon cashback offers october 2015,
  amazon cashback offers october,
  amazon cashback offers oct 2015,
  amazon cashback offer october 2014,
  amazon cashback offer on hdfc credit card,
  amazon cashback offer on citibank credit card,
  amazon cashback offer paytm,
  amazon cashback offers september 2015,
  amazon cashback offer sbi,
  amazon cashback offer september,
  amazon cashback offer september 2014,
  amazon cashback offer 2015 sbi,
  amazon upcoming cash back offers,
  amazon cashback offers 2018

  VastaaPoista
 7. Amazon cashback offers 2018Cashback Deals with sbi,hdfc,icici,axis banks,credit&debit card,
  Amazon Cashback Offers 2018 Upto 65% Cashback Deals, AMAZON CASHBACK OFFERS 2018, DISCOUNT COUPON OFFERS 2018, Amazon cashback offers with sbi hdfc icici axis banks credit&debit card offers more. amazon cashback offers2018,amazon india cashback,amazon offers on mobiles,amazon cashback2018,amazon offers 2018,
  amazon cashback offers on credit cards,
  amazon cashback offers december 2017,
  amazon cashback offers on recharge,
  amazon cashback offers november 2017,
  amazon cashback offers on products,
  amazon cashback offers jan 2018,
  amazon cashback offers feb 2018,
  amazon cashback offers 2015,
  amazon cashback offers 2016,
  amazon cashback offers august 2015,
  amazon cashback offers,
  amazon cashback offers today,
  amazon cashback offers april 2016,
  amazon cashback offers april 2015,
  amazon cashback offer august,
  amazon india cashback offer august 2015,
  cashback offers at amazon,
  amazon cashback offer icici bank,
  amazon cashback offer on books,
  amazon bank cash back offers
  amazon citibank cash back offer
  amazon cashback offer code,
  amazon credit card cash back offer,
  amazon cashback offer coupons,
  amazon coupon code+offer+cash back,
  amazon cashback offer hdfc credit card,
  debit card cash back offer on amazon,
  amazon cashback offer icici credit cards,
  amazon cashback offer terms and conditions,
  amazon sbi card cash back offer,
  amazon cashback offers december 2015,
  amazon cashback offers december 2014,
  amazon india cashback offer december 2014,
  amazon diwali cashback offers,
  amazon cashback offer on electronics,
  amazon cashback offers feb 2016
  amazon cashback offers february 2016
  amazon cashback offer feb 2015,
  amazon cashback offer february 2015,
  amazon cashback offer for mobile,
  cashback offers for amazon,
  amazon cashback offer hdfc,
  amazon cashback offer hdfc october 2015,
  amazon cashback offer hdfc 2016,
  amazon cashback offers india,
  amazon icici cash back offer,
  amazon cashback offer in october 2015,
  amazon.in cashback offers,
  amazon india cashback offers 2015,
  amazon india cashback offers 2016
  amazon india cashback offers november 2015
  amazon india cashback offers july 2015
  amazon india cashback offers 2014,
  amazon cashback offers july 2015,
  amazon cashback offers june 2015,
  amazon cashback offers january 2016
  amazon cashback offers jan 2016
  amazon cashback offer jan 2015,
  amazon cashback offer january 2015,
  amazon cashback offer june,
  amazon citibank cash back offer jan 2016,
  amazon latest cashback offers,
  amazon cashback offers march 2016,
  amazon cashback offers may 2015,
  amazon cashback offer march 2015,,
  mobikwik amazon offer cash back,
  amazon cashback offers on mobiles,
  amazon cashback offer november 2014,
  amazon cashback offer november,
  amazon cashback offer nov 2015,
  amazon cashback offers october 2015,
  amazon cashback offers october,
  amazon cashback offers oct 2015,
  amazon cashback offer october 2014,
  amazon cashback offer on hdfc credit card,
  amazon cashback offer on citibank credit card,
  amazon cashback offer paytm,
  amazon cashback offers september 2015,
  amazon cashback offer sbi,
  amazon cashback offer september,
  amazon cashback offer september 2014,
  amazon cashback offer 2015 sbi,
  amazon upcoming cash back offers,
  amazon cashback offers 2018

  VastaaPoista
 8. Flipkart Cashback Offers||Flipkart Bank Offers||Flipkart Deals 2018||flipkart upcoming offers,"
  "Flipkart Cashback Offers || Flipkart Bank Offers || Flipkart Deals 2018 ||" "flipkart upcoming offers on mobiles, hdfc credit card offers on flipkart 2018, sbi credit card offers on flipkart today, flipkart hdfc offer terms and conditions, sbi flipkart offer 2018, flipkart cashback phonepe, flipkart hdfc offer august 2018, flipkart icici offer
  "cashback,vouchers,coupons,discounts,offers,deals,promo codes,&Cashback Offers"
  "cash back coupons "Coupons, Discounts & Offers on 1500+ Shopping Sites in India. Get Extra Cashback Everytime You Shop Online using Coupons of Amazon, Flipkart, Tata CLiQ, Nykaa etc."cashback, vouchers, coupons, discounts, offers, deals, promo codes,Coupons, Promo Codes & Cashback Offers  Offersable - Cash Back Offers | Discount Coupons | Bank Offers | Promo Codes.
  Find best Discount Coupons, Cashback Offers, Hot Deals Bank Offers for all major e-commerce stores in the India  Amazon cashback offers 2018Cashback Deals with sbi,hdfc,icici,axis banks,credit&debit card,
  Amazon Cashback Offers 2018 Upto 65% Cashback Deals, AMAZON CASHBACK OFFERS 2018, DISCOUNT COUPON OFFERS 2018, Amazon cashback offers with sbi hdfc icici axis banks credit&debit card offers more. amazon cashback offers2018,amazon india cashback,amazon offers on mobiles,amazon cashback2018,amazon offers 2018  cashbackoffer amazon coupon code| amazon coupon promo code| amazon offer coupon code|
  amazon coupon code| amazon coupon promo code| amazon offer coupon code


  About Airport Parking,Accor HotelsAffordable Asia,Agoda,Air Asia Go,Akbar Travels,Amoma,Azores Getaways,Big Bus Tours,Booking,CarmelLimo,CatchThatBus,CheapAir,CheapTickets Singapore,Cleartrip,Ctrip English speaking,Etihad Airways,Expedia,Expedia India, Expedia Indonesia Hotels, Flights & Packages,Travel Coupons, Offers: Flights, Hotels, Bus Promo Codes

  CashBack Offers, Discount Coupons, Bank Offers & Promo Codes

  VastaaPoista
 9. Flipkart Cashback Offers||Flipkart Bank Offers||Flipkart Deals 2018||flipkart upcoming offers,"
  "Flipkart Cashback Offers || Flipkart Bank Offers || Flipkart Deals 2018 ||" "flipkart upcoming offers on mobiles, hdfc credit card offers on flipkart 2018, sbi credit card offers on flipkart today, flipkart hdfc offer terms and conditions, sbi flipkart offer 2018, flipkart cashback phonepe, flipkart hdfc offer august 2018, flipkart icici offer
  "cashback,vouchers,coupons,discounts,offers,deals,promo codes,&Cashback Offers"
  "cash back coupons "Coupons, Discounts & Offers on 1500+ Shopping Sites in India. Get Extra Cashback Everytime You Shop Online using Coupons of Amazon, Flipkart, Tata CLiQ, Nykaa etc."cashback, vouchers, coupons, discounts, offers, deals, promo codes,Coupons, Promo Codes & Cashback Offers  Offersable - Cash Back Offers | Discount Coupons | Bank Offers | Promo Codes.
  Find best Discount Coupons, Cashback Offers, Hot Deals Bank Offers for all major e-commerce stores in the India  Amazon cashback offers 2018Cashback Deals with sbi,hdfc,icici,axis banks,credit&debit card,
  Amazon Cashback Offers 2018 Upto 65% Cashback Deals, AMAZON CASHBACK OFFERS 2018, DISCOUNT COUPON OFFERS 2018, Amazon cashback offers with sbi hdfc icici axis banks credit&debit card offers more. amazon cashback offers2018,amazon india cashback,amazon offers on mobiles,amazon cashback2018,amazon offers 2018  cashbackoffer amazon coupon code| amazon coupon promo code| amazon offer coupon code|
  amazon coupon code| amazon coupon promo code| amazon offer coupon code


  About Airport Parking,Accor HotelsAffordable Asia,Agoda,Air Asia Go,Akbar Travels,Amoma,Azores Getaways,Big Bus Tours,Booking,CarmelLimo,CatchThatBus,CheapAir,CheapTickets Singapore,Cleartrip,Ctrip English speaking,Etihad Airways,Expedia,Expedia India, Expedia Indonesia Hotels, Flights & Packages,Travel Coupons, Offers: Flights, Hotels, Bus Promo Codes

  CashBack Offers, Discount Coupons, Bank Offers & Promo Codes

  VastaaPoista