lauantai 10. tammikuuta 2015

Pieni kuvakoulu: toiveet sisällöstä?Aina aika ajoin saan sähköposteja, joissa kysellään kuvausvinkkejä ja neuvoja sekä suosituksia mihin kannattaisi panostaa. Muutama vuosi takaperin kirjoitin pienen valokuvausoppaan nettiin (Apua! Kamerani ei tottele), ja lyhyen olemassa olon aika sivuilla kävikin paljon väkeä. Viuhka.fi-palvelun lopettaessa siirsin kotisivuni omalle domainilleni, mutta koska lahopää on lahopää, unohdin kopioida sivuston ja se katosi bittiavaruuteen. Uusi sivusto on kyllä kirjoituksen alla, mutta tällähetkellä näyttää että se valmiistuu hitaammin kuin Nikonin päivitys D300s rungolle (joka saisi pikkuhiljaa jo tulla!), joten ajattelin kirjoittaa tänne hyvin yksinkertaiset ja lyhyet kuvausohjeet.

Mistä aiheesta haluaisitte lukea?

Toteutan tämän pitkälti toiveiden (ja oman osaamiseni) mukaan, jotta tästä ei tulisi vain tylsää jauhantaa tekniikasta ja perusteista, vaan että tästä olisi myös hyötyä muille. Seuraavista aiheista on tulossa ainakin pintapuolinen raapaisu (toiveesta myös laajemmin), mutta kaikkea maan ja taivaan välitä saa toivoa (kommentilla tai sähköpostilla).

 • Kuvankäsittely (jpg/raw): lightroom, gimp/windows kuvavalikoima
 • Liikekuvaus
 • Maneesikuvaus
 • Millainen kalusto eläinkuvaukseen?
12 kommenttia:

 1. Mä itse haluaisin ainakin lukea kuvankäsittelystä (lightroom) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän jpg tai raw:n käsittelyyn painottuen, vai kumpaakin yhtäpaljon? :)

   Poista
 2. Mua kiinnostaa mitä kalustoa suosittelet ponikuvaukseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla taitaa olla tästä melkeen enemmän kokemusta, mutta pitää koittaa jotain keksiä :D

   Poista
 3. mua kiinnostaa maneesikuvauksestä ja kuvankäsittelystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko toiveita kuvankäsittelyohjelmasta? Kokemusta löytyy Lightroomsta, Gimpistä ja windows liven kuvavalikoimaista (joka on lähes joka windows koneessa valmiina). Photoshop CS6 on myös koneella, mutta pakko myöntää etten ole vieläkään kerennyt opetella sen käyttöä...

   Poista
 4. Vaikuttaa kivalta tää blogi. Jäin lukijaksi. :) Mua kiinnostaisi noista aiheista maneesikuvaamisesta lukeminen. Varsinkin sellaisessa hankalassa synkässä maneesissa.

  Eniten kuitenkin tykkäisin lukea sun omia mielipiteitä ja syväpohdistaa kuvistasi. Mikä onnistui missäkin erityisen hyvin ja missä tekisit toisin jos kuvaisit saman jutun uusiksi. Miksi /mitä korjasit missäkin kuvassa ja miksi päädyit tiettyihin ratkaisuihin. Jne. kaikkea pohdintaa niinku sun ajatuksista kuvaamisesta ja kuvista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideoista! Pitää yrittää koittaa myös tälläisiä kuvausmietteitä kirjoitella enemmän :) Haluaisitko nähdä juttujen yhteydessä myös ennen-jälkeen kuvat, milloin jokainen näkisi myös mistä lähdetään ja mihin on päädytty, eikä vain lopputulosta?

   Poista
  2. Ennen/jälkeen olis kyllä tosi selkee tapa kertoa mitä on tehty + niitä on kiva katella. :)

   Poista
 5. Mua kiinnostaa kuvanmuokkaus jpg & Gimp yhdistelmällä. Itse kun myös kuvailen olisi myös kiva saada nähdä sun mielestä onnistuneet otokset, jolloin kertoisit myös mikä siinä on onnistunut. Silloin saisi omiin kuvailuihin joitain ideoita :) Myös kuvauspaikoista, esim ylä-, alaviisto ym. Mikä siis on se lempparisi ja mistä onnistuu kuvat usein parhaiten :D Jos ymmärsit xd
  Jään kyllä lukemaan, löysin blogisi vasta mutta mielenkiintoiselta vaikuttaa!

  http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. minuakin kiinnostaa kuvanmuokkaukset; ensisijaisesti raw + lightroom, mutta myös jpeg + gimp :)

  VastaaPoista