keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kaksi päivää Pantsua

Jo parina vuonna tapahtumakuvauskauden on päässyt aloittamaan tai lopettamaan huippuluokan valmennuksella, kun Piia Pantsu on käynyt pitämässä valmennusta Lehtimäellä. Tänä vuonna valmennus pidettiin 5.-6. tammikuuta, ja mukana oli 5 ryhmää eri tasoisia ratsukoita aina seuratasolta Suomen huipulle.

Lehtimäen maneesi on kuvauspaikkana yksi mukavimmista maneeseista Pohjanmaalla, sillä hyvän valaistuksen lisäksi se on lämmin. Aika luksusta näin hallikaudella, että vaikka tiistai-aamuna mittari lähtiessä näytti -29, ensimmäisen ryhmän jälkeen piti vaatetusta kun alkoi tulemaan hiki.

Vilukissan paratiisi. Ainoa todiste paukkupakkasesta oli tuo ihana sumupilvi joka leijaili maneesiin aina oven avautuessa.Maanantaina kaikki ryhmät harjoittelivat kavaleteilla ja kiemurauralla pitkän aikaa, ennen kuin tunnin lopussa alkoivat hyppäämään muutamaa estettä ja linjaa. Ei siis valokuvauksen kannalta mitään superpäivä, sillä Opistolla katsomot maneesinpintaan nähden todella ylhäällä ja kouluratsastusta on katsomosta hankala kuvata ilman että hevoset näyttäisivät töppöjaloilta.
Tiistaina jokainen ryhmä menikin jo (todella) pitkää rataa. Olin kuitenkin koko päivän myös radalla apuna, joten aivan hirveästi ei siltäkään päivältä ole kuvia.


Katso kaikki Pantsun valmennuksen kuvat (kaikki onnistuneet kuvat nähtävillä galleriassa)

Kuvia käsitellessä joutui kyllä taas ihmettelmään, mihin ihmeeseen ne viime kerralla hyväksi huomatut, näin-onnistut-opiston-maneesilla taidot jäivät.. Lehtimäen maneesi on toiminut "kotimaneesina" jo vuodesta 2009, joten kokemuksen puuttesta ei voida puhua, mutta silti aina osa alkupään kuvista on sellaista törkyä että hyvä kun uskaltaa edes vilkaista kuvaa delete-nappia painaessa.

1 kommentti: