maanantai 4. toukokuuta 2015

Alavuden vappukisat


Viime sunnuntaina jatkoin pitkästä aikaa kisakuvauskautta. Ei vieläkään tosin ulkona, mutta hienossa auringon paisteessa maneesissa. Alavudella pidettiin 1-tason vappukoulukilpailut. Nämä kisat on järkätty jo useampana vuonna, mutta olen kuvaamassa ollut vain yhden kerran ennen tätä, 2012. Noita 2012 vuoden kuvia katsellessa onneksi pystyy toteamaan että jotain on tapahtunut kuvissa ja onneksi hyvään suuntaan.

Ihanaa että tälläisiä järkätään ja ihanaa myös että moni ratsastaja oli kisan teeman mukaisesti pukeutunut :D Kouluratsastus ei ole lempilajini kuvata, mutta tälläisiä ei-niin-vakavia koulukisoja on mukava käydä välillä katsomassa.

Päivän kaikki kuvat: http://tuulian.galleria.fi/kuvat/2015/vappukisat_alavus0305/
Uskokaa tai älkää! Näitä kuvia ei ole käsitelty juuri ollenkaan. Siksi nyt ei sitten myöskään tule ennen-jälkeen-kuvia, koska ei yksinkertaisesti ole mitä näyttää. Hieman lisäsin joihinkin valotusta ja mustaa sekä tietenkin suoristin ja poistin kohinaa, mutta muuten kuvat sai vain selailla läpi ja pienentää nettikokoon. En tiedä mitä tapahtui, mutta tälläkertaa kamera toimi ja kuvat onnistuivat, vaikka Alavuden maneesi ei todellakaan ole mikään valoisa.

Ainakin kahdella asialla uskon olevan osallisuutta tähän: kiva puolipilvinen päivä ja oma henkilökohtainen reidenlämmitin 2 luokan alusta, 4 luokan puoliväliin! :D Se reidenlämmitin oli iso, musta, aika hyvin karvaa päästävä ja totteli nimeä Musti. Jos kissa istuu syliin, ei sitä voi siitä häätää pois, joten siinä se köllötti melkein koko päivän. Ei kyllä yhtään haitannutkaan. Tälläsiä Musteja voisi olla joka kisapaikassa.
Koska ennen-jälkeen kuvia ei ole näyttää, tässä nyt sitten vain kisojen pukuvalikoimaa. Komiasti kaikkea erinlaista olikin (tässä pitäisi olla kaikki muutkuin ei virallisessa kilpailuasussa olevat). 

8 kommenttia:

 1. Ei vitsi miten ihana idea tehdä koulukilpailuistakin vähän hauskemmat!

  Ja upeita kuvia jälleen kerran :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoppa! ^^ harmi kun aluetasolla harvemmin on mitään tälläistä piristystä mukana. Musiikkikin on yleensä aika samaa joka kisoissa. Tosin joskus oman seuran kisoissa soitettiin seurakoulukisoissa Munamiehen pomppufiilistä :D en kyllä oo tainnu sen jälkeen sitä kuunnella.

   Poista
 2. Onpa mainioita asuja! Vastaavasta esteluokasta päästiin nauttimaan täälläkin viime viikonloppuna, tosin asut olivat huomattavasti maltillisempia ehkä jo lajinkin vuoksi, etteivät vappuaiheiset asut häiritsisi suoritusta. Tuo Edvard Munchin Huuto on kyllä näin vuosienkin jälkeen karmaiseva: Jo yläasteen kuviksessa, kun piti maalata kopio taulusta, nuo huutoon vääristyneet kasvot tuntuivat kammottavilta, ja edelleen ne saavat hätkähtämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älähän nyt, googlen kuvahakuun hakusanaksi Gucci Masters horse show (Style and Competition) niin löytyy kuvia että kyllä ne esteratsastajatkin osaa :D ja vieläpä wc-tasolla. Haulla Thierry Rozier Gucci Paris Masters, löytyy aivan hulvaton asu, en tiedä meneekö tosin jo k-18 kastiin, mutta aivan mahtava! Tämmönen luokka kun olis joskus Suomessa ja kaikki lähtis siihen vielä mukaan!

   Meidän ei ole noita huuto-naamoja tarvinnut yläasteella piirtää, mutta tuo oli kyllä aika mahtava puku. Luulin tosin että tuo on vain joku ramdom-naama-naamarissa. Vieläkun aurinko meni pilveen tuon suorituksen aikana niin tuli varsin teemaan sopivasti hämäriä kuvia.

   Poista
  2. Oho, löytyipä kyllä hienoja asuja Google-haulla! Tuollaisia olisi tosiaan hienoa päästä itsekin kuvaamaan, ja miksei olisi hauska osallistua itsekin naamiaisasussa kilpailuun :) Sen sijaan mainitsemasi wc-taso ei kyllä kuulostanut kovin korkeatasoiselta, vaikka maailmanluokan kisoista lienee kyse :D

   Poista
  3. Joo wc= World Cup :D Empä ole tuota vessaa edes ennen ajatellu!! :D Euroopassahan noita kisataan, ei sinne pitkä edes loppujen lopuksi ole katsomaan.

   Poista
 3. Voi että tuo haamukuski ja hevonen! Ihan samanlaiset ilmeet molemmilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat kyllä mahtava pari :D Vieläku hevonen oli sopivasti musta!

   Poista