sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kesämuisteloja

Puinnit ovat vihdoinkin ohi ja niin on kesäkin. Onneksi kesää voi silti muistella samalla kun purkaa kuvankäsittelyjonoa kesältä. Hevoskuvat ovat suurinpiirtein ajantasalla, mutta lähes kaikki muut kesän kuvat ovatkin sitten käsittelemättä. Koko viikon kestäneen käsittelyurakan ansiosta kuvajono on lyhentynyt jo elokuun loppuun, eli on enää vajaa kaksi kuukautta myöhässä. Joskus minulta kysytään kyllästynkö koskaan kuvaamiseen. Luultavasti en, mutta tähän jälkikäsittelyyn voisi kyllä keksiä jonkun nopeuttavan helpotuksen. Tälläkin hetkellä kameran muistikortilla olisi vielä pelkästään koneelle pääsyä odottamassa yhdet hääpotretit, läjä hevos- ja lehmäkuvia... Mutta kun ne eivät vielä mahdu..

25. elokuuta saattoi olla koko kesän kuumin päivä ainakin täällä Etelä-Pohjanmaalla. Ainakin possujen mielestä, sillä kesän ainoat mutakylpy kuvat ovat siltä päivältä. Jos ilmeen perusteella pitää päätellä milloin possu on onnellisimmaan, on se hetki aika varmasti kuuma kesäpäivä mutalammikossa..Myös lehmät osasivat nauttia kesän viimeisistä lämpöisistä päivistä. Yksi laitumistamme rajautuu jokeen ja vaikka lehmillä olisi tarjolla myös puhdasta vettä, tykkäävät ne käydä joella juomassa. Onhan siinä tietenkin kiva uida samalla ja päästä hetkeksi eroon ötököistä. Yleensä kun laitumelle menee kameran kanssa, ei joella ole ketään. Tällä kertaa kuitenkin kävi hyvä nakki ja muutama lehmä tuli juomaan. Tuo joenranta on oikein mahtava kuvauspaikka iltaisin. Päivällä aurinko paistaa siihen hieman pahasti.


Vanhat mammat 15v, jos oikein laskin. Karjan vanhimmat (ja viisaimmat?), mutta eivät todellakaan raihnaisimmat. 

 Kulkevat nimillä vihainen lehmä (kutsumanimestä voinee päätellä jotain tämän luonteesta... :D muuten kyllä mukavan leppoisa kaveri, mutta kukaan täysjärkinen ei vapaaehtoisesti mene ilman kunnon pitkää keppiä auttamaan tämän vasikoita utareelle... Hyvä äiti suojelee lapsiaan viimeiseen asti. Tämä on ainoa lehmä jonka olen koskaan kuullut murisevan murhanhimoisesti!) ja musta (virallisesti riita ja rilli(? en nyt muista varmasti)). Ruskea pyöräytti tänä vuonna tomerat sonnikaksoset.Jos vanhuus antaa viisautta lehmälle, ei samassa lauseessa voi kyllä puhua näistä vasikoista. Jos en väärin muista niin tämän hepulin taisi aiheuttaa toinen lehmä joka käveli takaa...


Ja tässä pari viikkoa sitten kävi pieni hupsis. Tamronin hankinnan jälkeen vasta huomasin kuinka huono piirto 70-200mm nikkorissa onkaan. Tekniikka kehittyy kokoajan eteenpäin ja vaikka linssissä ei mitään erityistä vikaa ollutkaan, alkoi vaihto pyöriä mielessä. Olin jo valmistellut tänne blogiinkin pienen myynti-ilmoituksen, jos olisikin sattunut käymään niin että joku olisi ollut edullisen 70-200 2.8 lasin tarpeessa.

Kuitenkin samana iltana tuli Ra(h/j)asta mainospostia sähköpostiin. En pahemmin kyseistä kauppaa ole käyttänyt, sillä se on valehtelematta Suomen kallein kameraliike. Avasin kuitenkin mainospostin ennen roskikseen laittamista, ja kappas! Rajalassa on meneillään vaihtoviikon. Tuo nikkor 70-200 2.8 VR1 vaihdossa ja väliraha 999e niin saat VR2, eli uusimman version. Pienen laskutoimituksen jälkeen oli pakko todeta, että nyt on pakko lähteä näyttämään nikkoria Tampereelle, sillä Rajala tarjoaa siitä lähestulkoon saman hinnan millä ostin sen ~4 vuotta sitten. Kaikista naarmuista huolimatta nikkori sitten jäi Rajalaan ja mukaan lähti uudempi vr2... Jonkinlaisia käyttökokemuksia tulossa sitten aikanaan tästäkin, kunhan vain pääsen sen kunnolla sisäänajamaan hevostenkin kanssa.

28 kommenttia:

 1. Upeita kuvia, oot kyllä ihan hurjan taitava! ❤

  VastaaPoista
 2. Onnea uuden lasin hankintaan! :) Toivottavasti tulee yhtä hyvä kuin edellisestä! Itse jouduin juuri hankkimaan uuden rungon vanhan lahotessa yllättäen (ja tässä samalla ois onnistunut se Canon -> Nikon-vaihto, mutta ei ole kertakaikkiaan niin paljon rahaa kerrallaan). Rajalaan en kyllä kajonnut, vaikka liikkeessä kävinkin - verkkokauppa.com osoittautui paremmaksi! :D

  Hienoja lehmäkuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :D Mitä nyt olen lehmillä testaillut niin ainakin on nopeampi tarkentamaan ja piirto on parempi 200mm kuin vanhassa. Aikasta pettynyt olen jos 10 vuotta uudempi malli osottautuu vanhaa huonommaksi. Samaa takatarkennusongelmaa siinä on kuin muissakin nikkoreissani, mutta kun rungossa pystyy tarkennuksen säätämään, ei se huomaamisen jälkeen kovin suuri vika ole ollut :D Pitänee joskus kun aika tulee laittaa se tarkennuksen säätöön.

   Vaihdoitko nyt täyskennoon? Olin nimittäin jo melkeen vinkkaamassa sinulle kun nikon-kirppiksellä oli myynnissä se nikonin ikivanha tykki 80-200 f2.8 ~300e, mutta ajattelin ettet ihan vielä ole kuitenkaan kalustoa vaihtamassa.

   Poista
  2. No en tietenkään vaihtanut :D Enkä vaihtanut edes merkkiä, vaikka periaatteessa nyt olis voinut. Ostin 7D mark III:sen eli uudemman ja paremman version siitä kropista, mikä mulla oli. Ois ollut samanhintanen 6D täyskennon kanssa, mutta ongelmaksi tuli muistikortit - 6D:hen pitäis olla SD, mulla on kaikki kortit CF, joten siitä olis tullut helposti jo pari kolmesataa euroo lisähintaa koko paketille kun ne olis pitänyt uusia. Akuista puhumattakaan.

   Mutta no, on se Nikoniin siirtyminen edelleen harkinnassa - nyt kun on uus runko ja huollossa käynyt linssi, saa niistä ehkä ihan suht hyvät rahat jos myy _vähäisen_ käytön jälkeen. Sit kun joskus selviän tästä konkurssista niin voin ehkä ostella sitä Nikon-roinaa :D

   Poista
  3. Hei, olipa jännää lukea teidän kommenttinne runkojen ja objektiivien vaihtamisesta sekä Tiian uudesta rungosta! Jos, Tiia, harkitset vielä myöhemmin 6D:tä, minulta saa kysyä vapaasti muistikortti- ja akkusuosituksia, kuinka päästä puolet halvemmalla Canonin omien vastaavien hankintaan verrattuna. Muuten säästän teidät mainospuheenvuorolta ja Samsungin ja Hähnelin hehkuttamiselta ;)

   Poista
  4. Susanna, canoniin sentään löytyy noita tarvikemalleja! Nikoniin niitä ei juuri saa ja joss saakin niin ne pitää kaivaa esiin kissojen ja koirien kanssa :D Siksi mulla onkin tällähetkellä vain 3 akkua, ei akkukahvaa. Odotan edelleenkin että löydän jostain käytetyn halvan kahvan. Nikonin alkuperäiset maksaa maltaita ja tarvikeversiota en oo vielä löytänyt.

   Tiia, puhumattamaan linsseistä ;D Se täyskenno syö pituutta ihan tuhottomasti, vaikka miten aattelisi että pärjää... On kyllä varmasti hyvä ostos!

   D7000->D610 vaihtaminen oli kyllä siitä näppärää että kumpaankin kävi tosiaan samat akut ja kortit, joten ei tarvinnut mitään oheissälää ruveta uusimaan. Nikonilla tosin taitaa aikasta moneen mennäkin nuo sd-kortit.. Akkukahva ei jostain syystä kyllä sitten käy sama kumpaankin, mutta se nyt ei onneksi ihan niin oleellinen ole kuvaamisen kannalta kuin juuri nuo akut ja kortit :D

   Poista
  5. Kiitos, vinkkejä tarvitaan. :D Joskin veikkaan, että jos siirryn vielä joskus täyskennoon - tulee se olemaan Nikonin täyskenno, ei Canonin. Rajalassa kyllä myytiin kivasti 6D:tä, mutta tuo muistikortti-asia oli nyt ratkaiseva tekijä tässä tilanteessa. Ja muutaman kuvauksen jälkeen, pikaisesti kamerasta kuvia tutkaillessa, tuntuu että 7dmkII tarkentaa ihan kivasti, luultavasti paremmin kuin vanha 7D. Mutta kyllä siinä on niin paljon kaikkea muuta härpäkettä, mitä en osaa vaan käyttää vielä. :D Ja hei, tähän uuteen 7D käy sekä CF että SD :D Täytyy varmaan jossain vaiheessa panostaa niihin SD-kortteihinkin...

   Akkukahva ei muuten käynyt 7D->7DmkII, mikä on mun mielestä ihan naurettavaa kun on kuitenkin sama malli mutta vähän päivitettynä. Joku nappula siellä oli vähän eri kohdassa ja ei, ei käy. :D Kun on viimiset viis-kuus vuotta kuvannu aina akkukahvan kanssa, on hiukkasen hankalaa kuvata pystykuvia ilman sitä. Täytyy varmaan seikkailla Ebayn ihmeellisessä maailmassa ja tilata joku halpa ja passeli.

   Poista
  6. Kyllähän tuo tekniikka menee kokoajan eteenpäin kaikessa, kamerat paranee vaikka hinta ei nousisi. Hyvähyvä, lisää nikonisteja tähän maahan! ;D Voin kyllä luvata että kun pääset kerran täyskennon pariin, et halua vaihtaa siitä pois. Vaikka nykypäivän cropit on melkeen yhtähyviä, jotenkin se kuvanlaatu on vain paremman näköinen ja pehmeämpi omaan silmään.

   Kaikesta mistä voi rahastaa niin kyllä rahastetaan! 610 ja 7000:han kennoa lukuunottamatta lähes sama kamera, joten yhtä naurettavaa touhua rahastuksen kanssa on kyllä Nikonillakin :D

   Poista
 3. Voi että, sellaisia maaseutukuvia taas kerran, etten voi kuin huokailla! Minä varmasti viihtyisin niin hyvin noissa maisemissa ja vieläpä eläinten keskellä.! Kaupunkilaisilla ei tietenkään ole lainkaan romantisoitu kuva maaseudulla elämisestä.. ;)

  Possu näyttää todellakin siltä kuin sillä olisi oikein possunpäivät :D Yritin itse tänään samaa (tosin en sentään kuralammikossa maaten), kun mukamas lomaviikko alkoi tentin jälkeen ja olisi saanut oikein luvan kanssa ottaa päivätorkut. No, 10 minuuttia ehdin pötköttää koira kainalossa, niin eikös remonttimiehet jatkaneet hommiaan ja sain sanoa hyvästit torkuilleni jumalattoman jytinän säestyksellä. Mitenhän sitä maaseudun rauhaa saisi tännekin? Onneksi ainakin kuvien välityksellä - lisää näitä, kiitos! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ota ensikesänä asioiksesi ja lähde maaseudulle lomailemaan! :D http://www.avoinmaaseutu.fi/ tuolla sivustolla on hyvin kerättynä tiloja joilla tarjotaan majoitusta, tilakäyntejä ja ruokailuja. On tämä maaseutu vain omalla tavallaan kyllä maailman ihanin paikka asua, varsinkin kesällä kun liikenteen melu ei häiritse päivällä eikä yöllä vaan voi rauhassa hipsutella pitkin peltoja.

   On niitä huonojakin puolia sitten. Olen nyt ollut viikon verran mummolassa talovahtina ja useampana aamuna täältä on löytynyt karhun läjiä pitkin navetoiden edustaa. Voin sanoa että muuten pikkuisen taas jännittää käydä nyt illalla navetassa, kun kaikkialla on ihan pimeää ja hiljaista, ja koira joka ei yleensä hauku, haukkuu aina välillä tuonne pimeyteen.. Hyrr...Lähin naapuri on sentään puolen kilometrin päässä pellon takana, että ihan mikään syrjäisinkään paikka tänä ei edes ole!

   Maaseudun rauhakin on välillä vähän huuhaata :D Nämä kuvan vasikat vieroitettiin n. 2 viikkoa sitten. Suurinpiirtein viikko sitten vasta loppui lehmien ja vasikoiden taukoamoton huuto, kun kummallakin osapuolella alkoi ääni menemään. Ja heräsimpä sitten yhtenä aamuna kesälläkin siihen kun isä säikytteli ampumalla harakkaa ikkunan alla.. Jätti kyllä sydän muutaman lyönnin välistä.

   Ja näitä kuvia on tulossa lisää tänne ja instagramin puolelle. Paljon. Valitettavasti :D

   Poista
  2. Oho, teillä käykin sellaisia vieraita, että turvattomampi olo teidän vieraiden joukossa taitaa olla kuin meidän, vaikka meidän taloyhtiön pihaltakin saa välillä olla ajamassa asiattomia kulkijoita pois ja aggressiivisimpien kohdalla saa jo itsekin katsoa, mihin suuntaan kannattaa ottaa jalat alleen. Selvästi niin maalla kuin kaupungissa on omat hyvät ja huonot puolensa, vaikka toisen huonoja puolia ei tule samalla tavalla ajatelleeksi kuin sen itselle tutun ympäristön - hui! :D

   Kiitos linkkivinkistä! Aivan kuin olisin tuolta tutkinut tiloja ennenkin, mutta tilojen määrä on tainnut kasvaa reippaasti sitten viime näkemän, sillä nyt kartan perusteella maatilamatkailua voisi harrastaa tässä vähän lähempänäkin :)

   Ja kyllä, ehdottomasti lisää lehmä- ja possukuvia nähtäväksi! :D

   Poista
  3. Nojoo, ehkä kyllä itse olen mieluummin karhujen kuin pulsujen kanssa :D Karhun voi vielä hyvällä tuurilla saada säikyteltyä karkuun kovalla meluamisella ennenkuin edes kohdataan, mutta ihmisten kanssa ei kyllä toimi...

   Kyllä noita tiloja jo ihan ilahduttava määrä löytyy, jotka tarjoavat majoitusta ja vierailumahdollisuuden. 2017 on taas maatalousnäyttelyvuosi. Ja jos väärin ole kuullut niin maatalousnäyttelyt pidettäisiin silloin taas Seinäjoella. Jos Pohjanmaan suunta kiinnostaa, niin silloin kannattaa suunnata tännepäin. Näyttelyiden aikaan koko maakunta herää vähän enemmän eloon ja julkiset kulkuvälineetkin kulkevat vähän normaalia paremmin ainakin isoilla paikkakunnilla.. :D

   Poista
 4. Ihania kuvia. Oot kyllä taitava! :)

  VastaaPoista
 5. Voi ei mitä palleroita nuo lehmät ja kyllähän villitys kohtauksen voi saada vaikka ja mistä, puhuu ihmisen kaltainen olento joka nauroi kärpäselle... :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palleroitapa hyvinkin.. Varmaan koko Suomen lihavin karja! Ei todellakaan hyvä asia, mutta kun toiset lihoaa jo siitä kun ne näkee paalin. Ja ilman ruokaakaan ei voi jättää. Nää vasikat päihittää joskus mielikuvituksessaan jopa Rupsun ja Donnan... :D

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia. Oma suosikkini on tuo juova ja päätään nostava lehmä. Mikä tunnelma! :)

  Ride love laugh

  VastaaPoista
 7. Thank you very much for this nice and informative post.To be honest I was planning to write about this topic and I intend to post a link to this wonderful article once I have it done.I learned myself few other things I never thought about.

  mebel jepara
  mebel jati jepara
  mebel jepara murah
  toko mebel jepara
  toko mebel

  VastaaPoista
 8. MyAssignmentHelpNow is famous for providing quality assignment help services at reasonable prices. We have been serving quality writing service on various subjects to reach out the maximum number of students in Australia by ensuring that our prices remain cheap and affordable. Our experts are quite skilled and knowledgeable to accomplish challenging tasks and we always strive to help you with best and cheap assignment writing service in Australia.

  Online Assignment Help

  VastaaPoista
 9. Good site! I really love how it is easy on my eyes and the data are well written.
  Website :- Book online AC Repair Service in Nagpur

  VastaaPoista
 10. cricket game download Fantasy Power 11 if you have a good knowledge of Cricket you Can earn real money or Paytm cash. Download Link, and Review.If You have skills related to cricket, football, Kabaddi so you can play fantasy cricket in Fantasy Power11 and win real Cash.Fantasy Power 11 app is available only for the Android platform Play cricket and win money, find the best fantasy cricket tips only at Fantasy Power 11.

  VastaaPoista