torstai 12. helmikuuta 2015

Hankikuvailua


Jostain syystä x (lue: mitä luultavimmin D90 aikoihin vinon kameran mukaan säädetty "sopivaksi") 70-200mm telelinssini ei ole koskaan tykännyt heti suoralta kädeltä tarkentaa oikein uusien runkojen kanssa. Edellisen rungon kanssa putki piti lähettää JAS-tekniikalle säädettäväksi ja sieltä se palasikin kyllä ihan ok-kunnossa takaisin. 2:sta rungosta viisastuneena ajattelin kerrankin koeajaa uuden työkaverin ennen ensimmäisiä kisakuvauksia, enkä vasta huomata ensimmäisen keikan jälkee että hups, tämä tarkentaa hieman ohi.

Löysin vapaaehtoiset mallit (Eve & Hessu, kiitos vielä teille!) ja eikun testaamaan. Tarkoitus oli käydä ottamassa pellolla hankikuvia, mutta Pohjanmaan Lappi yllätti jälleen lumisuudellaan... Sinne upposi iso suomenhevonen melkein mahaa myöten, vaikka tienreunassa näytti että lunta on enintään säären puoliväliin. Ehkä sitä lunta alkaa sittenkin olemaan tarpeeksi...
Oli muuten kuvailujen jälkeen mukava yllätys kun tällä kertaa tarkennus osui lähes täydellisesti kohdalleen ilman mitään korjailuja. Joissain kuvissa oli pienen pieni heitto taakse, mutta sen sai korjattua hyvin rungon hienosäädöllä.4 kommenttia:

 1. Miten ensin selatessani nopeasti katsoinkaan, että sulla on kaksi kertaa sama kuva. Kunnes sitten huomasin, että toisessa on jalat eripäin ja ratsastaja keventää, vaikka hevosen ilme on ihan sama. Hyvin hämmentävää! Aika hyvin rajattu kun ihan samassa kohtaakin hevonen ;D

  Mutta ai että nää on taas nannaa, oispa täälläkin noin paljon jo lunta! (itseasiassa se vähäinenkin on alkanut jo sulaa pois...) Ja mahtavaa että tarkennus toimii! Saadaan samantien sitten nauttia sun mahtavasta kuvasaldosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne on ihan perätysten otettu kuvat, tuolla on vaan tausta aivan samannäkönen joka kohdassa :D

   Voin sanoa että tuo lumimäärä ei ollu enää niin kivaa! Hirveä työ päästä sinne pellolle ja sieltä takasi niin hevosella ku kuvaajallakin. Tässä kotitilalla, joka on n. 20km päässä tuosta paikasta on lunta sitten jo melkee 20cm vähemmän :D Eli täälläkin varsin paikallisia nuo lumierot ja parin päivän ajan ovat sulaneet vauhdilla pois. Mutta kyllä sitä siltikin vielä riittää... Ja säätiedotus lupasi taas vkl lisää.

   Poista
 2. Kiva blogi, jonka löysin sattumalta tänään. Hyviä vinkkejä ja ideoita kuvaukseen (vaikka noita hankikuvia en valitettavasti täällä Italiassa saa kuvattua). Ja todella ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! :) Sieltä löytyy kyllä varmasti lumihankien veroisia muita kuvauspaikkoja joita Suomessa ei ole :D Olen ammattikouluaikana ollut Sisiliassa yhden kk "vaihdossa", ja ainakin siellä oli aivan upeita merenrantoja ja pieniä lehtipuumetsiä missä olisi aivan mahtava päästä kuvaamaan!

   Poista